Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Νέες αντιδράσεις των φιλόζωων για τις παραστάσεις με δελφίνια στο Αττικό

Να διακοπεί η παράσταση αιτήθηκε στην Εισαγγελία η Φιλοζωική Ομοσπονδία
Εντονες αντιδράσεις έχουν δημιουργήσει για μια ακόμη χρονιά οι παραστάσεις με δελφίνια στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο σε σημείο στις 2 Αυγούστου αντιπροσωπεία της Παννελαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας να καταθέσει αίτημα στην Εισαγγελία Αθηνών για τη διακοπή της παράστασης.
«Η αιχμαλωσία οποιουδήποτε ζώου, εκτός των άλλων, το στερεί από τη φυσική και κοινωνική του ζωή και από τα διαρκή ερεθίσματα που είναι απαραίτητα για την...
διαβίωση και την εξέλιξη του» τονίζει σε ανακοίνωση της η Π.Φ.Π.Ο.
Η διεύθυνση του Αττικού Πάρκου χαρακτηρίζει τις παραστάσεις των δελφινιών «εκπαιδευτικές» και την επίθεση που δέχεται από τις φιλοζωικές εταιρείες «άδικη» και «παράλογη». «Τα ζώα εξαναγκάζονται να κάνουν κόλπα εγκλωβισμένα σε μια 'μικρή' λεκάνη. Αυτές οι παραστάσεις εξυπηρετούν τις ανθρωποκεντρικές μας ανάγκες» αντιτείνει η Π.Φ.Π.Ο.
Οι φιλόζωοι υποστηρίζουν ότι οι δεξαμενές των δελφινάριων αδυνατούν εκ φύσεως να προσομοιάσουν το φυσικό περιβάλλον των κητών, με αποτέλεσμα αυτά να βασανίζονται και να πεθαίνουν πρόωρα.
Ακόμη,οι φιλοζωικές οργανώσεις αναφέρουν ότι αυτά τα δελφίνια χρησιμοποιούνται παράνομα για παραστάσεις, διότι έχουν κατασχεθεί από το 2010 από το Δασαρχείο και παραμένουν εκεί λόγω έλλειψης χώρου.
«Υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και σε συνεργασία με άλλους φορείς που αγωνίζονται για το ίδιο θέμα, την προσπάθεια να δοθεί ένα τέλος σ' αυτή την παρανομία και την νοοτροπία», καταλήγει η Π.Φ.Π.Ο.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ