Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Το ελληνικό “Farming On Crisis” καλύτερο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους! (βιντεο)

Το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ μικρού μήκους του εφετινού φεστιβάλ Arclight Documentary Film Festival στο λος Αντζελες (5-10 Νοεμβρίου) απονεμήθηκε στο ντοκιμαντέρ "Farming On Crisis?"  που σκηνοθέτησε ο Χάρης Ντώνιας έχοντας χρηματοδοτηθεί από το Ολλανδικό Υπουργείο Γεωργίας.
Το ντοκιμαντέρ "Farming On Crisis?"  καταγράφει ένα...
ταξίδι του ρεπόρτερ Παύλου Γεωργιάδη κατά μήκος της χώρας, όπου ανακαλύπτει τις ιστορίες νέων σε ηλικία αγροτών και τις προοπτικές αναβάθμισης τις οικονομίας μέσα από την βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη. 


Μεταξύ του «μικρού» και του «μεγάλου», του «αστικού» και του «αγροτικού», του «τοπικού» και του «παγκόσμιου», η ταινία χρησιμοποιεί την περίπτωση της Ελλάδας για να αγγίξει παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η διατροφική διασφάλιση, το μέλλον της διατροφής μας και το περιβάλλον. Αφού η ταινία πέρασε την αρχική προεπιλογή εκ μέρους του φεστιβάλ, τέθηκε, μαζί με τις υπόλοιπες που προκρίθηκαν σε διαδικτυακή ψηφοφορία και, εν τέλει, μπήκε στις έξι φιναλίστ της κατηγορίας της, όπου και τελικώς βραβεύθηκε ως η καλύτερη. Μέλος της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ ήταν και η παραγωγός Λέσλι Τσίλκοτ ("An Inconvenient Truth", "Waiting For Superman"). Ο Χάρης Ντώνιας έχει σκηνοθετήσει, μεταξύ άλλων, το video clip των Γιώργου Μαργαρίτη & 667 «Πού Θα Πας Χαρά Μου;» (2002), τα διαφημιστικά σποτ της καμπάνιας του MEGA «Όλοι Mega» (2002), το -ανέκδοτο ακόμη- ντοκιμαντέρ για την 'ταραγμένη' χρονιά της 100ετίας του Παναθηναϊκού (2008-9), ενώ το 2011 συμμετείχε στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας με την ταινία «240», στην οποία πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Στάνκογλου και Ερρίκος Λίτσης.