Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΙ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΕΣ Η ΕΛ.ΑΣ.!

ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΙ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΕΣ Η ΕΛ.ΑΣ.!

Επιμένει η αστυνομία να κυνηγάει όποιον κατασκηνώνει ελεύθερα σε παραλίες της Κρήτης. Στο στόχαστρό της είχαν βρεθεί στις 9 Ιουλίου οι ελεύθεροι κατασκηνωτές στην Πρέβελη και προχθές Σάββατο στη νήσο Χρυσή (Γαϊδουρονήσι).
Και οι δύο αυτές περιοχές αποτελούν παραδοσιακά μέρη ελεύθερης κατασκήνωσης. Ωστόσο, οι διωκτικές αρχές δεν πτοούνται και λένε πως θα συνεχίσουν τους ελέγχους για ελεύθερη κατασκήνωση.
Προχθές, στη νήσο Χρυσή την...
ηρεμία των κατασκηνωτών που απολάμβαναν το πρωινό και τη θάλασσα χάλασε η επίσκεψη των αστυνομικών, οι οποίοι σχημάτισαν δικογραφία εις βάρος 20 ατόμων για ελεύθερη κατασκήνωση ενώ συνέλαβαν και έξι άτομα για μικροποσότητες κάνναβης.
Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία αναφέρεται ότι «στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, για την πρόληψη και καταστολή παραβατικών συμπεριφορών, αλλά και την τήρηση και εφαρμογή της νομοθεσίας, σε τουριστικές περιοχές, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στην προστατευόμενη τουριστική περιοχή νήσο Χρυσή.
»Η συγκεκριμένη περιοχή είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα Natura και χαρακτηρισμένη ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου και της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης.
»Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί, ηλικίας 23, 25, 26, 28 και 31 ετών και ένας 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πολωνίας, για κατοχή κάνναβης. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 31,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
»Επιπλέον, σε ακόμη είκοσι άτομα (κατασκηνωτές) σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις νομοθεσίας περί ίδρυσης και λειτουργίας χώρων οργανωμένης κατασκήνωσης. Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας».
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη ότι «οι έλεγχοι είναι στοχευμένοι και αποσκοπούν στην τήρηση της νομιμότητας και την εύρυθμη λειτουργία και ευταξία των τουριστικών κυρίως προορισμών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης».
Στην Πρέβελη
Για την αστυνομική επιχείρηση που είχε προηγηθεί «στην προστατευόμενη τουριστική περιοχή “Λίμνη Πρέβελη”, του Δήμου Αγίου Βασιλείου», η αστυνομία είχε ανακοινώσει, μεταξύ άλλων: «Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου και της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν 50χρονος ημεδαπός και 30χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ), για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης και παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
»Επιπλέον, προσήχθησαν ακόμη δέκα άτομα (κατασκηνωτές), σε επτά από τους οποίους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις νομοθεσίας περί ίδρυσης και λειτουργίας χώρων οργανωμένης κατασκήνωσης».
ΠΗΓΗ
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=376017