Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Ογδόντα νεκροί από τις πλημμύρες στο Μεξικό – Επιδρομή κροκόδειλων στο Ακαπούλκο (video)


crocodiles-mexicoΟγδόντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τιςκαταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το Μεξικό, ενώ οι Αρχές φοβούνται ότι μετά τις κατολισθήσεις στα βουνά βόρεια του Ακαπούλκο ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί.
Οι φονικές καταιγίδες και πλημμύρες σάρωσαν την ανατολική πολιτεία Ταμαουλίπας και τη δυτική πολιτεία Γκερρέρο, με αποτέλεσμα χιλιάδες τουρίστες να εγκλωβιστούν στα τουριστικά θέρετρα του Ακαπούλκο, ενώ 58 άνθρωποι αγνοούνται.
Φωτογραφίες με έναν...
κροκόδειλο στο πλημμυρισμένο κέντρο της πόλης του Ακαπούλκο κάνουν τον γύρο του κόσμου, ενώ σοκάρουν οι εικόνες με τις εκτεταμένες καταστροφές και τις λεηλασίες σε πολλές περιοχές.
Περίπου 35.000 σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς στο Ακαπούλκο, ενώ γέφυρες, δρόμοι και άλλες υποδομές υπέστησαν σοβαρές ζημιές.
Αξιωματούχος του υπουργείου Μεταφορών του Μεξικού ανέφερε ότι οι εργασίες αποκατάστασης στους δυο μεγάλους δρόμους που συνδέουν το Ακαπούλκο με το Μέξικο Σίτι αναμένεται να ολοκληρωθούν ως την Παρασκευή.
Μεγάλα τμήματα του Μεξικού επλήγησαν σφοδρά το Σαββατοκύριακο από την επέλαση του τυφώνα Μανουέλ και της τροπικής καταιγίδας Ίνγκριντ, που ακολούθησε σε λιγότερο από ένα 24ωρο, προκαλώντας κατολισθήσεις και πλημμύρες σε αρκετές πολιτείες.
Είναι η πρώτη φορά από το 1958 που το Μεξικό δέχεται διπλό χτύπημα από  τυφώνα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.