Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Ωραιόκαστρο: Άφησε ελεύθερο το Πιτ Μπούλ να επιτεθεί στο αδέσποτο

O Φιλοζωικός Σύλλογος Ωραιόκαστρου (Φ.Σ.Ω.) έφερε στη δημοσιότητα ένα περιστατικό που συνέβη χθες στον χώρο στάθμευσης του πολυκαταστήματος JUMBO στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης...

Εκεί ένας ανεύθυνος ιδιοκτήτης Πιτ Μπουλ άφησε ελεύθερο το σκυλί του, το οποίο προφανώς το είχε εκπαιδεύσει γι’ αυτό το σκοπό, προκειμένου να επιτεθεί σ’ ένα ημίαιμο Κόλεϋ, το οποίο περιφερόταν αδέσποτο.


Στο πάρκινγκ προκλήθηκε αναστάτωση αλλά οι ευαισθητοποιημένοι περαστικοί που δεν μπόρεσαν να προστατεύσουν το άτυχο ζώο, το μετέφεραν μετά την επίθεση που δέχτηκε και με παρέμβαση του Φιλοζωικού Συλλόγου Ωραιόκαστρου για τις πρώτες βοήθειες σε κλινική των ζώων. Σύμφωνα με την αρχική διάγνωση τα δαγκώματα του Πιτ Μπουλ του προκάλεσαν κάταγμα σ’ ένα από τα μπροστινά του πόδια.

Αξίζει να σημειωθεί το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν οι πελάτες του JUMBO, σε αντίθεση με την γνωστή εταιρεία, η οποία αρνήθηκε να καλύψει τα έξοδα νοσηλείας του τραυματισμένου σκύλου.

Ήταν όμως συγκινητική η ευαισθητοποίηση εκείνων οι οποίοι και επικοινώνησαν με τον Φ.Σ.Ω. για να ενημερώσουν για το συμβάν, ενώ κάποιοι άλλοι – νεαροί μάλιστα – μετέφεραν το ζώο με το αυτοκίνητό τους στο κτηνιατρείο.

Το ημίαιμο Κόλεϋ είναι περίπου δύο χρόνων. Το ζώο φοράει λουράκι και είναι πολύ φιλικό. Εάν δεν βρεθούν οι ιδιοκτήτες του, τότε μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να επικοινωνήσει με τον Φ.Σ.Ω. για να το υιοθετήσει μόλις συνέλθει. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο: 6979689529.

Πηγή - http://www.zoosos.gr/