Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Aιματηρές αρένες και για τα άλογα...

Ο ταύρος δεν είναι το μόνο ζώο που υποφέρει στην αρένα. Εκατοντάδες άλογα βιώνουν ένα μακρύ και αγωνιώδη θάνατο, από τη ταυρομαχία.

Γεμίζουν τα αυτιά των αλόγων με υγρή εφημερίδα, έχουν δεμένα τα μάτια και οι φωνητικές χορδές τους κοβονται έτσι ώστε να μην ουρλιάζουν από τον πόνο...


Δεν είναι ασυνήθιστο για τα άλογα ακόμη και να ξεκοιλιαστούν. Μετά από ένα βαρύ τραυματισμό, τα άλογα οδηγούνται έξω από την αρένα και μετα απο μία πρόχειρη χειρουργική επέμβαση, τα ξαναστέλνουν πίσω στην αρένα.

Τα άλογα που χρησιμοποιούνται σε αυτού του είδους θεάματα, τρέμουν συνεχώς από το φόβο τους , και δυστυχώς το μαρτύριο τους δε σταματά στη μία φορά, αφού εξαναγκάζονται να επιστρέφουν στο ρινγκ της ανώμαλης αυτής ανθρώπινης εκτόνωσης, ξανά και ξανά.

Τα άλογα αυτου του ‘’σπορ’’ γενικά είναι ζώα που η εγρασιακη τους ζωη έχει λήξει, και ως εκ τούτου είναι μεγάλα σε ηλικία, σωματικά αδύναμα και υπάκουα.

Η ανταμοιβή τους για την πιστή εξυπηρέτηση τους στους ανθρώπους είναι να τελειώσουν τη ζωή τους στους ‘’αγώνες’’ αυτούς. Μεταξύ των εμφανίσεών τους στην αρένα, φυλάσσονται σε κακές συνθήκες και δεν αποτελεί έκπληξη ότι το προσδόκιμο ζωής τους είναι μικρό.



Η φωτογραφία είναι απο τη σελίδα Wikipedia, για τη λέξη ‘’picador’’.



Μετάφραση: Μαργαρίτα Αργυριάδου,
για τη Φιλοζωική Ομάδα του Κινήματος Δεν Πληρώνω