Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Ξάνθη: Πυροβόλησε και σκότωσε δύο σκύλους

Ένας 55χρονος στο Λαμπρινό Ξάνθης πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και σκότωσε δύο σκύλους. Μάλιστα στη συνέχεια έθαψε τον έναν από τους δύο. Ο δράστης συνελήφθη από τις αρχές και το όπλο του κατασχέθηκε.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία ...
σε βάρος του 55χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων και της νομοθεσίας περί ζωοκτονίας. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ δικογραφία παράβαση του νόμου περί όπλων σχηματίστηκε και σε βάρος του 27χρονου γιου του στον οποίο ανήκε το όπλο.

Με αφορμή το νέο αυτό περιστατικό θανάτωσης ζώων, η αστυνομία τονίζει πως ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή, ή και με τις δύο ποινές. Η αστυνομία καλεί τους πολίτες που αντιλαμβάνονται ανάλογα περιστατικά, να τα καταγγέλλουν στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές.