Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Εντόπισαν ένα νέο υβριδικό είδος ανθρώπου

Επιστήμονες εντόπισαν τα απολιθώματα ενός άγνωστου μέχρι σήμερα είδους ανθρώπου που ζούσε στην περιοχή της σημερινής Ταϊβάν.

Ερευνητές, που μελετούν ανθρώπινα απολιθώματα τα οποία εντοπίστηκαν το 1976 σε μια σπηλιά στη νότιο Κίνα,....
εκτιμούν πως πρόκειται για ένα άγνωστο μέχρι σήμερα ανθρώπινο είδος, έναν άγνωστο κρίκο της εξέλιξης του ανθρώπου που κατοικούσε στην Ασιατική ήπειρο.

Ειδικοί του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Ανθρώπινης Εξέλιξης στην Ισπανία που μελετούν αυτά τα απολιθώματα υποστηρίζουν, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Βήματος, ότι δεν φαίνεται να σχετίζονται με κάποιο από τα γνωστά είδη ανθρώπων και εκτιμούν πως είναι πιθανό να ανήκουν σε ένα υβριδικό είδος ανάμεσα στον Homo erectus και τους Νεάντερταλ.

Οι μελέτες δείχνουν ότι αυτοί οι άνθρωποι ζούσαν στην Ασία πριν από 60-120 χιλιάδες έτη. Τα νέα ευρήματα οδηγούν τους ειδικούς στο συμπέρασμα ότι ενώ ο σύγχρονος άνθρωπος βρισκόταν στην Αφρική σε άλλες περιοχές του πλανήτη ζούσαν διάφορα είδη ανθρώπων.

Όπως σημειώνεται στο Βήμα, γνωρίζουμε για τους Νεάντερταλ στην Ευρώπη και τους Ντενίσοβαν στις Καυκάσιες περιοχές αλλά φαίνεται ότι στην Ασία ζούσαν αρκετά είδη μέχρι που εμφανίστηκε και εκεί την εμφάνιση του ο σύγχρονος άνθρωπος και όπως συνέβη και στις άλλες περιοχές του πλανήτη τα υπόλοιπα είδη εξαφανίστηκαν.


tvxs