Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Φρικτό θάνατο από ασιτία βρήκαν 26 άλογα στη Γιούχτα Ηρακλείου ( Βίντεο)

Φρίκη στη Γιούχτα Ηρακλείου

Βρέθηκαν κουφάρια 26 αλόγων στη Γιούχτα. 
Τα 26 άλογα είχαν αφεθεί δεμένα στο βουνό εγκατελλειμμένα, με αποτέλεσμα να πεθάνουν μαρτυρικά από ασιτία και μετά να φαγωθούν από όρνια και γύπες. 

Ήταν η αιτία η οικονομική αδυναμία του ιδιοκτήτη, κάτι άλλο ή απλά ...
η βαρβαρότητα και η έλλειψη παιδείας;

Το γεγονός σχολιάζει και ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων ο οποίος μιλά για άνισο αγώνα που δίνουν οι φιλόζωοι υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. 

Διαβάστε την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα: 

Με μια από τις χειρότερες εικόνες που έχει ζήσει η φιλοζωική κοινότητα ήρθαμε αντιμέτωποι σήμερα όταν το μεσημέρι ειδοποιήθηκε η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας κα Μπομπολάκη ότι είχαν εντοπιστεί τα κουφάρια 26 τουλάχιστον αλόγων στη Γιούχτα. 
Μετά από τις πληροφορίες και τα στοιχεία που συνέλεξε η Ομοσπονδία και κοινοποιήθηκαν στην αστυνομία, ειδοποιηθήκαμε πριν λίγο ότι έχει συλληφθεί ένα άτομο με την κατηγορία ότι πήγε τα άλογα στο βουνό και τα εγκατέλειψε αβοήθητα,με αποτέλεσμα να αργοπεθάνουν μαρτυρικά από ασιτία και ανυδρία και να γίνουν βορά στα όρνεα και τους γύπες. 

Ο φερόμενος ως δράστης έχει οδηγηθεί στο αυτόφωρο μετά από εισαγγελική παραγγελία. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του και έχει ενημερωθεί ο αστυνομικός διευθυντής Κρήτης. Αν αποδειχτεί η ενοχή του αντιμετωπίζει πολύ βαριές κατηγορίες που αναλύονται στο σχετικό βίντεο. Τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να περιγράψουν τις εικόνες που είναι πολύ σκληρές.

Για άλλη μια φορά όμως δημιουργούν ερωτηματικά για κάποιους εκπροσώπους του είδους μας. Γιατί τελικά ο αγώνας είναι άνισος. Όσο και αν προσπαθούν οι ελάχιστοι εθελοντές πανελλαδικά με αντίξοες συνθήκες να αλλάξει η φιλοζωική μας κουλτούρα,αντιμέτωποι καθημερινά με χλεύη,κατηγορίες για χρηματισμό και προσβολή της αξιοπρέπειάς τους με τεράστιο κόστος σε πολλά επίπεδα,φαίνεται ότι η διάβρωση που έχει υποστεί η κοινωνία μας είναι πολύ βαθειά. 

Θέλουμε να παραμείνουμε Ευρωπαίοι, λέμε…
Θυμώνουμε όταν κάποιοι μας ταυτίζουν με τριτοκοσμικές χώρες,αλλά εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε τους αδύναμους του είδους μας σαν πολίτες τρίτης κατηγορίας και εξαντλούμε όλη μας τη βιαιότητα και τα σκοτεινά μας ένστικτα στα πιο αδύναμα πλάσματα.
Και χωρίς τύψεις…. 
Σίγουρα δεν είμαστε όλοι έτσι…
Αλλά αυτοί που το κάνουν, δυστυχώς δεν είναι η μειοψηφία. 
Δεν μπορούμε να συλλάβουμε τη βιαιότητα τόσων αποτρόπαιων εγκλήματων. 

Οι εικόνες, πραγματικά μας ξεπερνούν….Και τα γιατί παραμένουν αναπάντητα… 

Όσοι αντέχουν μπορούν να δουν το βίντεο της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης. 

Το βίντεο είναι σκληρό και δεν ενδείκνυται για μικρά παιδιά