Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

O υδραυλικός που κάνει ανάπηρα σκυλάκια να περπατήσουν ξανά




21732

Ο Βασίλης Τζιγκούρας, υδραυλικός στο επάγγελμα και φιλόζωος στην ψυχή, αποφάσισε με τις γνώσεις και τις δεξιότητές του να βοηθήσει ανάπηρα τετράποδα. Και το πέτυχε.

Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο τα ανάπηρα σκυλάκια (είτε από ατύχημα, είτε από ασθένεια ή ηλικία) να περπατούν ξανά, με τη βοήθεια αναπηρικού καροτσιού, ειδικά σχεδιασμένου για σκυλιά ή με πρόσθετα ορθοπεδικά μέλη (πιο διαδεδομένα στο εξωτερικό).


tzigouras2

Αυτά όμως κοστίζουν παρα πολύ και τα αδέσποτα ζώα που έχουν μερικούς απλούς πολίτες να τα φροντίζουν ή βρίσκονται σε καταφύγια χωρίς επιδότηση από το κράτος, ...
δεν θα είχαν καμία ελπίδα να αποκτήσουν ένα τέτοιο ειδικό καροτσάκι.


tzigouras3

Ο κ. Τζιγκούρας, ο οποίος ενώνει σωλήνες, προσθέτει ρόδες, προσθέτει ιμάντες, βάφει αν χρειαστεί την κατασκευή του και την προσαρμόζει στο ζώο που έχει ανάγκη. Αφού πρώτα μετρήσει τις διαστάσεις του σώματος του ζώου, κατασκευάζει ακόμα και μέσα σε 3 ώρες, ένα καροτσάκι που το βοηθά να ξαναζήσει αξιοπρεπώς. Έτσι, σκυλάκια που έσερναν ανήμπορα τα ποδαράκια τους και η ζωή τους προβλεπόταν είτε σκληρή είτε…να διακοπεί από την ευθανασία, περπατούν, τρέχουν και παίζουν ξανά.


Lucas17081506

«Χρησιμοποιώ υλικά της δουλειάς μου και τα συνδυάζω με κάποια εξαρτήματα για ποδήλατα ή skateboards», μας λέει ο κ. Τζιγκούρας. Το εγχείρημα ονομάζεται +2feet.

11665526_


Το κόστος για τα υλικά μπορεί να ξεκινά από τα 70 ευρώ και να αγγίζει σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και τα 200 ευρώ. Για αυτές τις απαιτητικές περιπτώσεις γίνεται μερικές φορές και έρανος μέσω facebook, οπότε μπορείτε και εσείς αν θέλετε να βοηθήσετε με ένα μικρό ποσό!






tzigouras-560x345