Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Η οικονομική κρίση προκαλεί επιδημία αδέσποτων γατιών (και ως προϊόν εκτροφής)

Ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες κατοικιδίων εγκαταλείπουν τα κατοικίδια ζώα τους εξαιτίας της οικονομική κρίσης καθώς δεν μπορούν να τα συντηρήσουν στο σπίτι τους.
Όχι δεν μιλάμε για τη...
χρεωκοπημένη Ελλάδα, αλλά για τη Μεγάλη Βρετανία όπου οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει από αδέσποτες γάτες.
Σαν να μην έφτανε αυτό, οι γάτες πολλαπλασιάζονται με ταχείς ρυθμούς καθώς οι πρώην ιδιοκτήτες τους δεν άντεχαν ούτε καν το κόστος της στείρωσης.
Ο φαύλος κύκλος επιτείνεται καθώς ιδιοκτήτες γατιών γίνονται εκτροφείς, ώστε να ενισχύσουν το εισόδημά τους, πουλώντας ζώα σε ιδιοκτήτες (που συχνά τα εγκαταλείπουν).
Πλέον, φιλοζωικές οργανώσεις δέχονται 31.000 κλήσεις για αδέσποτες γάτες σε ετήσια βάση, 30% περισσότερες από το 2009. Μόνο κατά το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, η οργάνωση Cats Protection εκτιμά ότι δέχθηκε 20.000 κλήσεις.
Η απώλεια θέσεων εργασίας και η οικονομική ύφεση στη Μεγάλη Βρετανία έχει καταστήσει αδύνατη τη συντήρηση κατοικιδίων για πολλούς ιδιοκτήτες.
To 2010 η Cats Protection διέθεσε πάνω από 6 εκατ. λίρες για τη χρέωση 191.000 ιδιόκτητων, αδέσποτων και άγριων γατιών και νεογνών σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία.
Πλέον, ως λύση ελέγχου των πληθυσμών προτείνεται η στείρωση της γάτας σε ηλικία μικρότερη των έξι μηνών, όπως συνηθίζεται.


econews