Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Νεαρός Αμερικανός πέθανε μετά από διαγωνισμό εντομοφαγίας

Σε τραγωδία εξελίχθηκε ένας διαγωνισμός κατάποσης εντόμων στη Φλόριντα, όταν ο νικητής του διαγωνισμού εντόμων  έχασε τη ζωή του λίγη ώρα αφότου έφαγε 30 κατσαρίδες, 30 σκουλήκια και 100 σαρανταποδαρούσες.
Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή σε κατάστημα ερπετών στην παραλία Ντίρφιλντ, 40 μίλια βόρεια του Μαϊάμι, με τη συμμετοχή 30 ατόμων και έπαθλο έναν πύθωνα. Ο 32χρονος Εντουαρντ Αρτσμπολντ είχε μόλις καταλάβει την ... πρώτη θέση στον διαγωνισμό και φωτογραφιζόταν με τον πύθωνα που κέρδισε ως έπαθλο για την κατάκτηση της πρωτιάς, όταν έκανε εμετό, έχασε τις αισθήσεις του, κατέρρευσε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, αλλά ήταν ήδη αργά.
Οι γιατροί δεν έχουν καταλήξει ακόμα για τα ακριβή αίτια του θανάτου του, καθώς όπως υποστηρίζουν τα συγκεκριμένα έντομα δεν είναι μολυσμένα με βακτήρια ή άλλους παθογόνους οργανισμούς αφού μεγάλωναν σε ελεγχόμενο περιβάλλον και προορίζονταν για τα ερπετά. Επίσης δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως κανένας άλλος διαγωνιζόμενος δεν αρρώστησε μετά την εντομοφαγία. Πριν την έναρξη του διαγωνισμού όλοι οι συμμετέχοντες υπέγραψαν ότι αποδέχονται την ευθύνη για τη συμμετοχή τους στον ανορθόδοξο αυτό διαγωνισμό. Οι Αρχές περιμένουν τα αποτελέσματα της αυτοψίας για να ανακοινώσουν την αιτία θανάτου.

Πάνω από 1.000 είδη εντόμων καταναλώνονται παγκοσμίως, με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών να τονίζει πως τα έντομα είναι ζωτικής σημασίας για την ικανοποίηση των διατροφικών αναγκών του συνεχώς αυξανόμενου πληθυσμού της Γης, ωστόσο, λόγω του αποκρουστικού της όψεώς τους, σπάνια εντάσσονται στη δίαιτα πολλών Δυτικών χωρών.
tromaktiko