Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Έκκληση για τη φιλοξενία του ανάπηρου σκύλου που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στο Γαλάτσι Αττικής

Έκκληση για τη φιλοξενία του ανάπηρου σκύλου που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στο Γαλάτσι ΑττικήςΣτις 26 Ιουλίου τα μέλη του υπό σύσταση Φιλοζωικού Συλλόγου Γαλατσίου «Γ.Α.Φ.» εντόπισαν τυχαία στην περιοχή του λόφου Κόκκου το σκελετωμένο σκυλί που βλέπετε στις φωτογραφίες να σέρνεται παράλυτο από τη μέση και κάτω.

ParalytoGalatsi (2)
Το ζώο είναι γεμάτο πληγές από το σύρσιμο.

Οι φιλόζωοι ...
είχαν πάει στην περιοχή για να καταγράψουν τον αριθμό των αδέσποτων, τα οποία διαβιούν εκεί και να τα εντάξουν στο πρόγραμμα στειρώσεων του Δήμου Γαλατσίου. Τότε είδαν στην αυλή ενός σπιτιού ενός κατοίκου που ταΐζει τ’ αδέσποτα τον αρσενικό σκυλί σε κακά χάλια.

Δείτε στο βίντεο πως σέρνεται το ζώο εδώ και έξι μήνες!


Ο άνθρωπος τους εξήγησε ότι ο μαύρος σκυλάκος χτυπήθηκε από όχημα κατά τη διάρκεια αυτοσχέδιων αγώνων αυτοκινήτου πριν από έξι μήνες αλλά τελικά όπως διαπιστώθηκε η παραλυσία δεν είναι το μόνο πρόβλημα του.


ParalytoGalatsi (3)

Παράλυτο, γεμάτο τσιμπούρια, με λεϊσμανίωση και ερλιχίωση.


Στις 28 Ιουλίου το ζώο μεταφέρθηκε στο Κτηνιατρικό Κέντρο Γέρακα και εκεί διαπιστώθηκε η αποκοπή του νωτιαίου μυελού η οποία είναι μη αναστρέψιμη γι’ αυτό και η αναπηρία του στα πίσω άκρα είναι μόνιμη.


Το σκυλί πέραν το πληγών από την κατάκλιση και το σύρσιμο πάσχει και από λεϊσμανίωση και από ερλιχίωση όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα του σχετίζεται με την ανάπλαση του αίματος όπως εξήγησε ο Μάνθος Αρμπελιάς εκ μέρους του «Γ.Α.Φ.»


Αρχικά του έγινε μετάγγιση όμως στα τέλη Αυγούστου οι κτηνίατροι θα γνωρίζουν αν το σκυλί είναι ικανό να εμπλουτίζει και φιλτράρει το αίμα του διαφορετικά αν δεν ανταποκριθεί δεν θα μπορέσει να επιβιώσει. Δυστυχώς το σκυλί δεν ελέγχει ούτε την λειτουργία της ούρησης και της αφόδευσης γι αυτό και τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα χρειάζεται να του αδειάζουν την ουροδόχο κύστη και το έντερο.

Τα περίπου 20 μεγαλόσωμα σκυλιά που ζουν εκεί είναι και αυτά γεμάτα παράσιτα (τσιμπούρια και ψύλλους) γι’ αυτό και τα α μέλη του «Γ.Α.Φ.» χρειάζονται όχι μόνο ένα σπιτικό για την φιλοξενία του παράλυτου ζώου, αλλά και τροφές και αντιπαρασιτικά φάρμακα για την σίτιση και την αποπαρασίτωση των περίπου 20 αδέσποτων που διαβιούν στον λόφο Κόκκου.

Αν μπορείτε να βοηθήσετε με την κάλυψη των εξόδων του παράλυτου ζώου που παραμένει ακόμα στο Κτηνιατρικό Κέντρο Γέρακα ή με την προσφορά τροφών και αντιπαρασιτικών φαρμάκων επικοινωνήστε με τους ανθρώπους του «Γ.Α.Φ.» εδώ: somatiogaf@gmail.com. 

Αν θέλετε να αφήσετε τροφές μπορείτε να το κάνετε στην εξής διεύθυνση: 
Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου Meganalysis, Λ. Βεΐκου 19 και ώρες 18:30 έως 21:00 τις καθημερινές.


www.zoosos.gr