Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Πρόστιμα ύψους 280.000 ευρώ σε έξι βιομηχανίες σε Πέλλα και Ημαθία. Θα εισπραχθούν ποτέ ή θα είναι μια ακόμη κοροϊδία;

Για ρύπανση κατηγορούνται έξι βιομηχανίες σε Πέλλα και Ημαθία οι οποίες καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα ύψους 280.000 ευρώ.
Πρόστιμα ύψους 280.000 ευρώ εισηγήθηκαν οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), ύστερα από διενέργεια ελέγχων σε έξι βιομηχανίες παρασκευής διατηρούμενων φρούτων στους νομούς Ημαθίας και Πέλλας, που διαθέτουν υγρά απόβλητα σε τεχνητό αγωγό της περιοχής, την επονομαζόμενη τάφρο 66.
Βέβαια απο την εισήγηση των προστίμων μέχρι και την είσπραξη τους είναι μακρύς και δύσβατος ο δρόμος.
Ας θυμηθούμε το πρόστιμο 22 εκατομ. ευρώ που είχε επιβληθεί απο την πολεοδομία Καπανδριτίου στη Νέα Οδοό ΑΕ , την εκμεταλλεύτρια εταιρεία της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, τα οποία όχι μόνο δεν εισπράχθηκαν ποτέ, αλλά ήρθε ο διαβόητος υπουργός Ρέππας και με μια φωτογραφική τροπολογία τους τα χάρισε. Τι έγινε άραγε και με τις ρυπογόνες βιομηχανίες του Ασωπού με το εξασθενές χρώμιο. 
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω από νωρίς έχει προειδοποιήσει για την μεγάλη κοροϊδία σε βάρος των τοπικών κοινωνιών σε θέματα περιβάλλοντος, απο τους "αρμόδιους" των υπουργείων.
Εξαγγέλουν μια εκτονωτική μεγάλη επιβολή προστίμου στους ρυπαίνοντες, μέχρι να ξεχαστεί το θέμα.
Ήδη θα έχουν αρχίσει οι υπόγειες διαδρομές και στο τέλος το πιθανότερο είναι ότι θα εξαϋλωθούν με μαγικό τρόπο οι ποινές και  θα μείνει η ρύπανση  καθώς και η πικρή γεύση της κοροϊδίας σε βάρος των πολιτών...
Μόνο με κινήσεις από τα κάτω μπορούν να ασκηθούν πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση για να διασωθούν κάποια στοιχεία υγιούς περιβάλλοντος μιας και η ρύπανση και η διαφθορά είναι συνυφασμένες με την ύπαρξη του καπιταλιστικού συστήματος.