Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Κεραία κινητής τηλεφωνίας στην Πανεπιστημιούπολη

Καλημέρα σας,
Είμαστε μια ομάδα ευαισθητοποιημένων φοιτητών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος και θα θέλαμε να σας εκθέσουμε το παρακάτω πρόβλημα.
Πρόσφατα ανακαλύψαμε ότι κεραία κινητής τηλεφωνίας έχει εγκατασταθεί ΚΡΥΦΑ και ΠΑΡΑΝΟΜΑ στην οροφή κτίσματος που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της Πανεπιστημιούπολης, κάτω από τον Περιφερειακό δρόμο Κατεχάκη-Αλίμου.

Συγκεκριμένα η κεραία βρίσκεται:
1.Σε απόσταση 250 μέτρων από το Τμήμα Γεωλογίας
2. Σε απόσταση 100 μέτρων από το Τμήμα Βιολογίας
3. Σε απόσταση 250 μέτρων από το Τμήμα Χημείας
4. Σε απόσταση 150 μέτρων από το Τμήμα Φαρμακευτικής


Η κεραία είναι εντέχνως ΚΡΥΜΜΕΝΗ πίσω από δέντρα για να μη γίνεται αντιληπτή και βρίσκεται στην ίδια ευθεία με ...
τα κτίρια που στεγάζονται οι σχολές. Τρώμε δηλαδή όλοι οι φοιτητές απευθείας την ακτινοβολία, η υγεία μας επιβαρύνεται καθημερινά με το να έχουμε πονοκεφάλους και να μην ξέρουμε τι φταίει.

Όπως είναι γνωστό, για κάθε κεραία που τοποθετείται, ο ιδιοκτήτης που εκμεταλλεύεται το ακίνητο και κάνει συμφωνία με την εταιρία κινητής, πληρώνεται αδρά. Η πρυτανεία δηλαδή, εφόσον γνωρίζει το θέμα και έχει επιτρέψει να τοποθετηθεί αυτή η κεραία, σίγουρα θα λαμβάνει υψηλό ενοίκιο. Αυτό που ζητάμε είναι να κατέβει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του και να μην υπάρχει ανοχή σε τέτοια φαινόμενα! Ήδη οι πρώτες ομάδες φοιτητών που διαπίστωσαν την ύπαρξη της κεραίας έχουν ξεσηκωθεί, απαιτείται όμως η κινητοποίηση όλων των φοιτητών και η άμεση παρέμβαση των αρμοδίων. Πάνω από τα ενοίκια και τις χορηγίες των μεγάλων εταιριών, είναι η υγεία των φοιτητών.

Άποψη μας είναι οτι το Πανεπιστημιακό Άσυλο πρέπει να ισχύσει και για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που σπέρνουν τον καρκίνο!

Σας παραθέτουμε και εικόνες απο την τοποθέτηση της κεραίας και την απόσταση της απο την Πανεπιστημιούπολη

Σας παρακαλούμε για τη δημοσίευση του παραπάνω κειμένου ώστε να γίνει ευρέως γνωστό και στην υπόλοιπη φοιτητική κοινότητα
Σας ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση
Μαρία Λαμπροπούλου