Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Πλημμύρισαν τσιμέντο οι "ποταμοβραχίονες" της ΈδεσσαςΜε την πλημμύρα εκατοντάδων κυβικών μέτρων τσιμέντου να καταστρέφει τον πράσινο χώρο που είχε απομείνει στην περιοχή Λαϊκής Αγοράς-"Κιουπρί" συνεχίζεται το «μεγάλο αναπτυξιακό έργο» της «ανάδειξης των ποταμοβραχιόνων» της Έδεσσας».
Με την πλημμύρα εκατοντάδων κυβικών μέτρων τσιμέντου να καταστρέφει τον πράσινο χώρο που είχε απομείνει στην περιοχή Λαϊκής Αγοράς-"Κιουπρί" συνεχίζεται το «μεγάλο αναπτυξιακό έργο» της «ανάδειξης των ποταμοβραχιόνων» της Έδεσσας».
Οι κακότεχνες και κακόγουστες κατασκευές που... αναδεικνύουν το τσιμέντο ως κυρίαρχο στοιχείο, υποβαθμίζουν αισθητικά την άλλοτε «πράσινη» πόλη της Έδεσσας μετατρέποντας ταυτόχρονα σε καλοριφέρ σημεία αναφοράς που πλέον θα φλέγονται τα καλοκαίρια ανεβάζοντας τις θερμοκρασίες στο κόκκινο.
Οι ευθύνες για αυτήν τη βαρβαρότητα βαρύνουν κατά κύριο λόγο τόσο την παρούσα δημοτική αρχή του Δήμαρχου Δ. Γιάννου ( Ν.Δ.) όσο και την προηγούμενη του Γ.Σόντρα (ΠΑΣΟΚ) που, με την συνυπογραφή του Μ.Φουνταλή (ΚΚΕ) ,κατάφεραν όχι μόνο να βλάψουν ανεπανόρθωτα το φυσικό περιβάλλον της πόλης, αλλά και να δείξουν πλήρη αδιαφορία για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής που ήδη δείχνει τα δόντια της.
Και ενώ, πολλοί πολίτες, μεμονωμένα, διαμαρτύρονται για αυτά που συμβαίνουν, φορείς και τοπικοί σύλλογοι τηρούν σιγή ιχθύος για αυτό το έγκλημα με μοναδική εξαίρεση τους,«ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ».
 Δεν πρέπει βέβαια να παραλείψουμε να αναφερθούμε ιδιαίτερα στον Φ.Ο.Ε. (Φυσιολλατρικός Όμιλος Έδεσσας ) που εκτός από τις χοροεσπερίδες και τις γιορτές φασολάδας που διοργανώνει μια φορά το χρόνο ,αγνοεί επιδεικτικά τις παρεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον και την ποιότητα ζωής της πόλης.
Στις φωτό που παραθέτουμε μπορείτε να θαυμάσετε ακόμη, το τσιμεντένιο έκτρωμα-πολυβολείο, δημιούργημα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και που, στα πέντε περίπου χρόνια από τότε που κατασκευάσθηκε, δεν φιλοξένησε ούτε μία ανθρώπινη ψυχή, υπογραμμίζοντας έτσι, τον παραλογισμό και την σπατάλη αυτών των δήθεν αναπτυξιακών έργων. 

http://edessa-sos.blogspot.gr/2012/08/blog-post.html