Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Λύκος νεκρός στο τρίτο τροχαίο δυστύχημα του 2012 – Παρέμβαση ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ

  Άλλο ένα τροχαίο ατύχημα με θύμα έναν ενήλικο αρσενικό λύκο σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή Αμυνταίου Φλώρινας. Πρόκειται για τον τρίτο  νεκρό λύκο από τροχαίο ατύχημα για το 2012.
Το τροχαίο συνέβη το πρωί της Κυριακής, 25 Νοεμβρίου κοντά στον οικισμό...
Βαλτόνερα του νομού Φλώρινας, στον επαρχιακό δρόμο Φλώρινας-Πτολεμαΐδας. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και ο θάνατος επήλθε ακαριαία για το ζώο.
Ο οδηγός εγκατέλειψε το τραυματισμένο ζώο.  Κάτοικος της κοινότητας ειδοποίησε την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που βρέθηκε στο σημείο αλλά το άτυχο ζώο είχε ήδη εκπνεύσει.
Σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων με θύματα άγρια ζώα, η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ σε συνεργασία με τις Αρμόδιες Αρχές, περιθάλπει τα τραυματισμένα ζώα και φροντίζει για την ασφαλή επιστροφή τους στο φυσικό περιβάλλον, συλλέγει σημαντικά επιστημονικά δεδομένα για τη μελέτη και προστασία της άγριας πανίδας και φροντίζει για την ασφαλή ταφή των νεκρών ζώων.
Συνολικά ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ προτείνει στην Πολιτεία τη λήψη των ενδεδειγμένων προστατευτικών μέτρων για την ασφάλεια των οδηγών και της άγριας πανίδας στους μεγάλους οδικούς άξονες και πιέζει για την υλοποίηση και εφαρμογή τους.
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ παρακαλεί τους πολίτες-οδηγούς διερχόμενους τις επαρχιακές οδικές οδούς ημιορεινών και δασικών περιοχών να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.