Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Αρκουδάκι νεκρό σε τροχαίο

Ένα αρκουδάκι ηλικίας περίπου πέντε μηνών, σκοτώθηκε στην προσπάθειά του να διασχίσει την επαρχιακή οδό Καστοριάς – Νεστορίου στο δέκατο τροχαίο ατύχημα με αρκούδες το 2012. Το αρκουδάκι είχε βγει με τη μητέρα του για νυχτερινό μάθημα εύρεσης τροφής.
Σύμφωνα με τη μαρτυρία οδηγού, το αρκουδάκι έκανε απεγνωσμένη προσπάθεια να αποφύγει τα .. διερχόμενα αυτοκίνητα παρακολουθώντας τη μητέρα του από την απέναντι πλευρά του δρόμου που το καλούσε ανήμπορη να το βοηθήσει.
Εγκλωβισμένο από την αυξημένη κίνηση και αποπροσανατολισμένο καταμεσής του οδοστρώματος παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο.
Η μητέρα του συνέχισε να το αναζητεί στην περιοχή για αρκετή ώρα μετά το συμβάν προσπαθώντας να προσεγγίσει το σημείο πιστεύοντας ότι είναι ακόμα ζωντανό.
Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ έπειτα από συντονισμένες ενέργειες απομάκρυνε τη μητέρα από την περιοχή, με τη βοήθεια των υπηρεσιών αστυνομίας και πυροσβεστικής.
Η Ομάδα μετέφερε το νεκρό αρκουδάκι στον συνεργαζόμενο με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, Σταθμό Περίθαλψης Αγρίων Ζώων στην Καστοριά, από όπου και θα παραδοθεί στη Δασική Υπηρεσία Καστοριάς.
Η καφέ αρκούδα είναι είδος αυστηρά απειλούμενο στην Ελλάδα και κάθε απώλεια φέρνει το είδος πιο κοντά στον κίνδυνο της εξαφάνισης.
Από τις αρχές του έτους έως σήμερα ο τραγικός απολογισμός είναι δέκα νεκρές αρκούδες. Από αυτές οι τέσσερις ήταν νεαρές, εφετινής γέννας.

Πηγή: econews.gr via ecoantistasi.blogspot.gr