Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Παλαιό λεωφορείο έγινε κινητό θερμοκήπιο!

Η ανακάλυψη αστικών κήπων που ακμάζουν στα πιο απίθανα μέρη υποδηλώνει την ολοένα και αυξανόμενη ανάγκη που έχουν οι κάτοικοι στις πόλεις να έρθουν πιο κοντά στη φύση. Στο πλαίσιο αυτό, ένα σχολικό λεωφορείο στο Σολτ Λέικ των ΗΠΑ «μεταμορφώθηκε» σε κινητό θερμοκήπιο!


To «Green Urban Lunch Box», όπως ονομάζεται το μήκους...
10 μέτρων λεωφορείο, δίνει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να μάθουν όλες τις νέες τεχνικές καλλιέργειας αλλά και τη μεγάλη σημασία που έχει η «πράσινη» ανάπτυξη στις πόλεις.

Φιλοξενώντας στο εσωτερικό του έναν ολόκληρο κήπο, το παράξενο αυτό λεωφορείο τριγυρνά στους δρόμους της πόλης, παίρνει μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις, ενώ κάνει συχνά την εμφάνισή του και σε λαϊκές αγορές, όπου τα παιδιά μοιράζουν λαχανικά και σπόρους στον κόσμο.
 Με ένα απλό ποτιστικό στο εσωτερικό αλλά και ένα ειδικό ηλιακό σύστημα καταφέρνουν να καλλιεργήσουν διάφορα κηπευτικά προϊόντα, ενώ εφαρμόζουν την κομποστοποίηση, παράγοντας έτσι φυσικό λίπασμα για τα φυτά.
 


Με σκοπό να παρακινήσουν τους κατοίκους να παράγουν τα δικά τους λαχανικά στο σπίτι, αφιερώνοντας λίγο από τον ελεύθερο χρόνο τους στην κηπουρική, τονίζοντας παράλληλα τα πλεονεκτήματα των φρέσκων προϊόντων, το «κινητό» θερμοκήπιο κερδίζει ολοένα και περισσότερους φαν.

Πηγή: http://perierga.gr