Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

ΛΕΥΚΑΔΑ: Πυροβόλησε το σκυλί μέρα μεσημέρι δίπλα στην παιδική χαρά

Χθες η Μάρθα Γαλάνη αντιπρόεδρος του Σωματείου Ζωόφιλων Λευκάδας ειδοποιήθηκε από κατοίκους της περιοχής της Αγίας Μαρίνας πως εκεί βρίσκεται ένα σκυλί πληγωμένο. Πηγαίνοντας επί τόπου διαπίστωσε πως το σκυλί ήταν πυροβολημένο στο κεφάλι. Το περιστατικό συνέβη σε πολύ μικρή απόσταση από το σημείο όπου είχε πυροβοληθεί πέρσι τον Απρίλιο ένα άλλο σκυλί.

Το άτυχο ζώο μεταφέρθηκε αμέσως στον κτηνίατρο Νίκο Σουρβίνο. Στην συνέχεια οι... μάρτυρες μαζί με τον κτηνίατρο έδωσαν κατάθεση στο Α.Τ. Λευκάδας, το οποίο κατέθεσε αυτεπάγγελτα μήνυση και ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας.

Τελικά το ζώο κατέληξε αργά το βράδυ, γι’ αυτό και η κα Γαλάνη και ο κ. Σουρβίνος εκλήθησαν εκ νέου στην Αστυνομία για πρόσθετη κατάθεση.

Το σημείο, που βρέθηκε πυροβολημένο το ζώο, είναι πολυσύχναστο και δίπλα σε παιδική χαρά. Την ώρα εκείνη (γύρω στις 12 το μεσημέρι), υπήρχαν παιδιά που έπαιζαν και πολλοί περαστικοί.

Με αφορμή την θανάτωση του σκύλου το Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας θέτει τα εξής ερωτήματα απευθυνόμενο σ’ εκείνους που γνωρίζουν τι συνέβη και όμως δεν μιλούν: «1) Υπήρξε, άραγε, κάποιος μάρτυρας που να είδε το ανθρωπόμορφο κτήνος που σήκωσε το όπλο κατά του ανυπεράσπιστου ζώου;

2) Μήπως υπάρχουν μάρτυρες και φοβούνται, ως συνήθως, να μιλήσουν; 3) Πώς είναι δυνατόν να ανεχόμαστε τέτοια περιστατικά να συμβαίνουν δίπλα μας, δίπλα στα σπίτια, ανάμεσα στα παιδιά μας; 4) Πότε θα ευαισθητοποιηθούμε επειτέλους; Μήπως όταν τα σκάγια βρούν κάποιον από εμάς, έστω κατά λάθος; 5) Τι έκανε η Αστυνομία, μετά το περσινό περιστατικό, ώστε να προστατέψει τους πολίτες, από ασυνείδητους τυφεκιοφόρους – εγκληματίες;

Καλούμε όποιον γνωρίζει κάτι για το περιστατικό ή γνωρίζει τον δράστη να επικοινωνήσει με το Α.Τ. Λευκάδας ή το σωματείο μας στο τηλέφωνο: 6978695200.

Ο δράστης πρέπει να βρεθεί για το καλό όλων μας!»