Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Τους επιτέθηκαν επειδή έβαψαν τα καταστήματα με τις γούνες




Τις γούνες τις φοράνε μόνο ζώα…

Περίπου 80 άτομα συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στο Σύνταγμα. Όσοι συμμετείχαν στο κάλεσμα των αντισπισιστών – αναρχικών δέχτηκαν επίθεση από τους...
άνδρες των Μ.Α.Τ. επειδή πέταξαν μπογιές και έβαψαν με σπρέι τις βιτρίνες των καταστημάτων που εμπορεύονται γούνες.
Οι αντισπισιστές ξεκίνησαν από το Σύνταγμα κατέβηκαν την οδό Μητροπόλεως και την Πανδρόσου. Εκεί έγραψαν συνθήματα και πέταξαν μπογιές στις επιχειρήσεις εκείνων, που πουλάνε είδη από γουνοφόρα ζώα.
Επί της Αιόλου λίγο πριν Ερμού η Αστυνομία παρενέβη πετώντας αρχικά χειροβομβίδες κρότου λάμψης και στη συνέχεια χτυπώντας τους διαδηλωτές με αποτέλεσμα τη διάλυση τους και τον τραυματισμό 4-5 ατόμων.
Αναγνώστης του www.zoosos.gr, που επικοινώνησε μαζί μας, μας εξήγησε ότι κατέληξε στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματά» και έχει ως «ενθύμιο» 11 ράμματα στο κεφάλι του, από χτύπημα με γκλοπ. Μας είπε: «Περάσαμε το μήνυμα ότι τα ζώα δεν είναι εμπόρευμα, για την ματαιοδοξία των πελατών. Διότι πλουτίζουν εις βάρος των ζώων τα σφαγεία.
Αυτό είναι το σύστημα που θέλει να φιμώσει τις φωνές των ανθρώπων οι οποίοι προσπαθούν να σώσουν τα ζώα από τον εγκλεισμό, τον πόνο, τον φόβο τα βασανιστήρια και τη σφαγή για να μετατρέψουν σε ενδύματα».
Οι διοργανωτές δικαίως τονίζουν πως τα ζώα γδέρνονται ζωντανά και υποφέρουν φριχτά για να ικανοποιείται η ματαιοδοξία υπάκουων καταναλωτών. Και όλα αυτά για να πλουτίζουν οι ιδιοκτήτες των εκτροφείων, των σφαγείων, οι έμποροι.
Έτσι συντηρείται ένα ολόκληρο σύστημα καταπίεσης, εκμετάλλευσης, στυγνής καπιταλιστικής προπαγάνδας και κρατικής επιβολής. Τα ζώα παγιδεύονται, απομακρύνονται βίαια από το φυσικό τους περιβάλλον, υποχρεώνονται σε εγκλεισμό και τελικά βασανίζονται και τελικά δολοφονούνται.
Αναφορικά με την επίθεση που δέχτηκαν εξηγούν: «Για μια ακόμη φορά το κράτος δείχνει το αληθινό του πρόσωπο. Δεν υπολογίζει ούτε ανθρώπους ούτε προφανώς τα υπόλοιπα ζώα.
Ο μόνος στόχος του είναι να υπερασπιστεί και να προστατεύσει τους επιχειρηματίες και το κέρδος τους, γδέρνοντας κυριολεκτικά όλους μας, κάθε έμβιο ον με σκοπό να ζεστάνει τις τσέπες των δολοφόνων μας».

Φωτογραφία: https://athens.indymedia.org/