Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Ο ατρόμητος - αντιρατσιστής σκύλος…Τα αδέσποτα, που ζουν στις μεγάλες πόλεις, εξοικειώνονται σταδιακά θέλοντας και μη με τους θορύβους και τους κρότους. Έτσι καταφέρνουν να επιβιώσουν, αφού καταφέρνουν να κοιμηθούν και να ξαπλώσουν και στα πιο απίθανα σημεία, όπως για παράδειγμα στη μέση ενός μεγάλου πλήθους.
Απτή απόδειξη του πόσο εναρμονίζονται με αυτό το τελείως ακατάλληλο περιβάλλον είναι ο αδεσποτάκος, που βλέπετε στις φωτογραφίες, και στο βίντεο.
Γειτονιά του είναι η...
πλατεία Συντάγματος. Πολύ συχνά θα τον δείτε να κοιμάται στο παρτέρι επί της πλατείας ή στο φανάρι το οποίο βρίσκεται στη διάβαση της Σταδίου στο σημείο που διασταυρώνεται με την Ερμού.

Στην αντιφασιστική – αντιρατσιστική διαδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο ενάντια στον εκφασισμό της κοινωνίας μας με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία του 27χρονου Σαχτζάτ Λουκμάν μετανάστη από το Πακιστάν, ο οποίος μαχαιρώθηκε από οπαδούς της Χρυσής Αυγής τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης στα Πετράλωνα, συμμετείχε και αυτός.
Και μάλιστα απέδειξε, ότι είναι απόλυτα εξοικειωμένος με το πλήθος των ανθρώπων, που συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα μετά την πορεία για να διαμαρτυρηθούν και με μια συναυλία.
Ξάπλωσε ακριβώς κάτω από τα μεγάφωνα. Και γύρω του περνούσαν ξανά και ξανά εκατοντάδες άνθρωποι…