Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Σκύλοι βασανίζονται σε επιστημονικά εργαστήρια


Στην Αμερική κάθε χρόνο περισσότεροι από 75.000 σκύλοι, μεταξύ αυτών και χιλιάδες αδέσποτα, ταλαιπωρούνται στα επιστημονικά εργαστήρια. Συγκεκριμένα, οι σκύλοι χρησιμοποιούνται κατά βάση στις... τοξικολογικές μελέτες. 
 
Σε αυτές τους χορηγούνται μεγάλες δόσεις φαρμακευτικών ουσιών, με αποτέλεσμα τη βραδεία δηλητηρίαση τους. Επίσης, γίνονται πειραματόζωα σε μελέτες που αφορούν ανθρώπινες ασθένειες, κυρίως για την διάγνωση καρδιολογικών και ορμονικών διαταραχών. Χαρακτηριστικό είναι πως σε μελέτη που έγινε στο πανεπιστήμιο του Οχάιο με την χρήση φαρμακευτικών ουσιών ανάγκαζαν... σκύλους να τρέχουν σε διάδρομο γυμναστικής τόσο πολύ, ώστε να πάθουν καρδιακό επεισόδιο. Μετά αφαιρούσαν με χειρουργική επέμβαση την καρδιά και την μελετούσαν. 
 
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ένα άλλο βίαιο πείραμα σε σκύλους. Στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβανίας ανέτρεφαν τα κουτάβια με ειδική τροφή, προκειμένου να νοσήσουν από εκφυλιστική πάθηση των οφθαλμών που θα τους οδηγούσε σε τύφλωση. Στην συνέχεια χρησιμοποιούσαν τους οφθαλμούς των κουταβιών για τα πειράματά τους. Δεν υπάρχει, λοιπόν, αμφιβολία ότι οι αυτοί οι μέθοδοι βασανίζουν αθώες και ανυπεράσπιστες υπάρξεις. Πρέπει να σταματήσουν να εφαρμόζονται.
 
 exitarea.gr