Agro ScienceΣύμφωνα με την πλέον πρόσφατη δημοσκόπηση, η πλειοψηφία (56%) των Ευρωπαίων πιστεύει ότι τα τελευταία δέκα έτη έχει επιδεινωθεί η ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα.
Μέχρι και το 81% των ερωτηθέντων στην Ιταλία έχει αυτή την άποψη, ενώ στην Κύπρο, στη Γαλλία, στην Ελλάδα, στην Ουγγαρία, στη Ρουμανία και στην Ισπανία το...
70-75% των συμμετασχόντων στην έρευνα πιστεύει ότι αυτό συμβαίνει. Από την έρευνα ―  Ευρωβαρόμετρο: «Στάση των Ευρωπαίων έναντι της ποιότητας του αέρα» ― προκύπτει ότι υπάρχει ισχυρή υποστήριξη για την ανάληψη περαιτέρω δράσης σε επίπεδο ΕΕ. Σχεδόν τέσσερις στους πέντε συμμετασχόντες (ποσοστό 79%) πιστεύουν ότι η ΕΕ θα πρέπει να προτείνει πρόσθετα μέτρα για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Στο πλαίσιο της έρευνας οι συμμετασχόντες ρωτήθηκαν ειδικά αν είχαν ακούσει για ενωσιακά πρότυπα ποιότητας του αέρα και εθνικά ανώτατα όρια εκπομπών, και από αυτούς που γνωρίζουν για τα μέσα αυτά (ποσοστό 25% και στις δύο περιπτώσεις), περισσότεροι από τους μισούς (ποσοστό 58% και 51%) ήσαν της άποψης ότι τα μέσα θα πρέπει να ενισχυθούν. Τα ευρήματα θα τροφοδοτήσουν τώρα μια υπό εξέλιξη ανασκόπηση, από την Επιτροπή, της πολιτικής της ΕΕ για τον ατμοσφαιρικό αέρα, η οποία είναι προγραμματισμένη για το δεύτερο εξάμηνο του 2013.