Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Διαχείριση απορριμμάτων: “ξυπνάει” το μέτωπο της Κερατέας

  Ξαναφουντώνει το μέτωπο της Κερατέας μετά την κατάθεση των φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στην περιοχή.
Ενδιαφέρον εκδήλωσαν οι ίδιες εταιρείες που κατέθεσαν προ διημέρου πρόταση ενδιαφέροντος για το Γραμματικό και είναι οι εξής...
:
*ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕ – ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ.
*Αρχιρόδον Ελλάς – Intrakat – Envitec.
*ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ – ΔΕΗ (συνεργάζεται με την ισπανική Urbaser του ομίλου ACS).
*J&P ΑΒΑΞ – Μεσόγειος (όμιλος Λασκαρίδη και Eurobank κατέχουν ποσοστά).
*Μέτκα (όμιλος Μυτιληναίου) – Χρ. Κωνσταντινίδης.
*Novaera Hellas (όμιλος Κοπελούζου).
*Τοξότης (όμιλος Καλογρίτσα).
*Κλ. Ρούτσης – ΕΡΕΤΒΟ.

Κάτοικοι της Κερατέας, παρουσία κατοίκων της Φυλής και του Γραμματικού, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Σύνδεσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) που είναι η αναθέτουσα αρχή των έργων.
Μάλιστα, πριν την έναρξη της διαδικασίας κάτοικοι της Κερατέας με τον πρώην δήμαρχο Στ.Ιατρού κατέθεσαν προσφυγές και αίτημα αναστολής στην Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, οι οποίες απορρίφθηκαν.
Ο κ. Ιατρού χαρακτήρισε ως “παράνομη” τη διαδικασία της δημοπράτησης για την επεξεργασία απορριμμάτων στην Κερατέα.
Αναβρασμός επικρατεί και στις υπόλοιπες περιοχές όπου σχεδιάζονται μονάδες επεξεργασίας των απορριμμάτων της Αττικής, όπως στη Φυλή όπου ο δήμαρχος Δημήτρης Μπουραΐμης συγκάλεσε συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης για την Παρασκευή με θέμα την κατασκευή των δύο εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων.


econews