Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Επικίνδυνα για την υγεία τα Energy Drinks!

Κρούουν των κώδωνα του κινδύνου οι ειδικοί, όσον αφορά στην κατανάλωση αναψυκτικών "ενέργειας", καθώς τα τελευταία χρόνια σημειώνεται ραγδαία αύξηση των περιπτώσεων ατόμων που αναζητούν νοσοκομειακή περίθαλψη έπειτα από κατανάλωση τέτοιων ειδών αναψυκτικών. Τα στοιχεία προκύπτουν από έρευνα στις ΗΠΑ, όπου καταγράφεται πως από το 2007 μέχρι το 2011, ο αριθμός των κρουσμάτων έχει αυξηθεί από 10.000 σε... 20.000 , αναφέρει η εν λόγω έρευνα που προέκυψε μέσα από στατιστικά στοιχεία τα οποία συγκεντρώθηκαν από νοσοκομεία από όλη την επικράτεια των ΗΠΑ. 

Παρ' όλο που η αναφορά δεν προσδιορίζει ποια συμπτώματα φέρνουν τους καταναλωτές τέτοιων ποτών στο κατώφλι των νοσοκομείων, ωστόσο η κατανάλωσή τους χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, καθώς μπορεί να προκαλέσει αϋπνία, νευρικότητα, πονοκεφάλους, αρτηριακή πίεση και αύξηση των καρδιακων παλμών και άλλα προβλήματα αρκετά σοβαρά ώστε να οδηγήσουν τους πάσχοντες αναζητήσουν ιατρική βοήθεια. 

Επιπλέον, η έρευνα σημειώνει τις περιπτώσεις 18 θανάτων το περασμένο φθινόπωρο, οι οποίοι ενδεχομένως να σχετίζονται με την κατανάλωση τέτοιων ποτών.
thestival.gr