Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Κρέας αλόγου σε ιταλικά λαζάνια και σε 2,5 τόνους κιμά



Οι ιταλικές αρχές εντόπισαν για πρώτη φορά κρέας αλόγου σε εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν σε έξι τόνους κιμά καθώς και σε...
2.400 πακέτα από "λαζάνια μπολονέζ", τα οποία κατασχέθηκαν από την εταιρεία Primia κοντά στην Μπολόνια.
Όπως μετέδωσε σήμερα το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, τα προϊόντα αυτά παρασκευάστηκαν στο Σαν Τζιοβάνι, στο... Περσιτσέτο της Μπολόνια.

Είναι η πρώτη φορά που τα αποτελέσματα των εξετάσεων για την ύπαρξη κρέατος αλόγου στην Ιταλία βγαίνουν θετικά από τότε που ξέσπασε το νέο αυτό διατροφικό σκάνδαλο. Πολύ πρόσφατα, οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν εντόπισαν ίχνη κρέατος αλόγου σε παρτίδες προϊόντων που κατασχέθηκαν της ελβετικής εταιρείας τροφίμων Nestle.

Την ίδια ώρα, ο γερμανός υπουργός Ανάπτυξης, Ντερκ Νίμπελ, δήλωσε σήμερα στην Bild ότι θεωρεί πως θα πρέπει να διανεμηθούν στους φτωχούς οι ποσότητες κρέατος αλόγου που κατασχέθηκαν.

Χθες, εξάλλου, μία φινλανδική εταιρεία αγροτοδιατροφικών προϊόντων ανακοίνωσε ότι έχει ζητήσει από τις υγειονομικές αρχές να της δοθεί άδεια ώστε να διανείμει σε φιλανθρωπικές οργανώσεις τα προϊόντα έτοιμου φαγητού που αποσύρθηκαν από την αγορά επειδή περιείχαν κρέας αλόγου.