Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Διαδήλωση για τη κλιματική αλλαγή


Διαδήλωση για τη κλιματική αλλαγή


Η ανησυχία για την κλιματική αλλαγή, ώθησε δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, από πολλές περιοχές των ΗΠΑ, να μεταβούν χθες Κυριακή, υπό χαμηλές θερμοκρασίες στην Ουάσιγκτον, προκειμένου να μεταφέρουν το μήνυμά τους στο Λευκό Οίκο.
«Εδώ και 25 χρόνια η κυβέρνησή μας έχει αγνοήσει ουσιαστικά την κρίση για το κλίμα. Τώρα οι πολίτες απαιτούν τη ...λήψη μέτρων», δήλωσε ο Μπιλ ΜακΚίμπεν, ένας από τους διοργανωτές της πορείας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο National Mall. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ κάνοντας λογοπαίγνιο «Lifeline, no Pipeline» (γραμμές ζωής όχι αγωγούς) καθώς και μικρογραφίες ανεμογεννητριών που αντιπροσωπεύουν τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας.
«Θα έλεγα ότι είναι γενναίο να στέκεσαι όρθιος απέναντι στα πετρελαϊκά συμφέροντα που δεν είναι προς το εθνικό συμφέρον», ανέφερε μια γυναίκα διαδηλωτής, στο CNN. Οι διοργανωτές υπολόγισαν το πλήθος των συγκεντρωμένων σε 40.000 και έκριναν ότι η συγκέντρωσή τους, ήταν η μεγαλύτερη διαδήλωση για την κλιματική αλλαγή που έγινε ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες
Στην κορυφή της λίστας των ανησυχιών για το κλίμα είναι το πολυσυζητημένο σχέδιο του μήκους 2,700 χιλιομέτρων αγωγού Keystone XL, που θα μεταφέρει πετρέλαιο για διύλιση, από τον Καναδά, κατά μήκος των κεντρικών αμερικανικών πολιτειών, προς τον κόλπο του Μεξικού.