Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΦΡΙΚΗ! - ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ: Βασανίζουν αρκούδες για να πάρουν τη... χολή τους!


ΠΡΟΣΟΧΗ: Πολύ σκληρές εικόνες

Αρκετές αρκούδες αυτοκτονούν μη αντέχοντας τη ταλαιπωρία που υφίστανται, λένε οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων των ζώων
Αρκούδα στο αγρόκτημα της φαρμακευτικής εταιρείας Guizhentang
Σάλος έχει ξεσηκωθεί στην Κίνα κατά της φαρμακευτικής εταιρείας Guizhentang, που παράγει τονωτικά φτιαγμένα από χολή αρκούδας. Δεκάδες γνωστοί ηθοποιοί, συγγραφείς και άλλες προσωπικότητες υπέγραψαν καταγγελία προς την Ρυθμιστική Επιτροπή του Χρηματιστηρίου της Σενζέν, όπου η εταιρεία αναμένει την έγκριση για την εισαγωγή των μετοχών της και ακολούθως την αύξηση των εκτρεφομένων αρκούδων από 400 σε 1.200 και της παραγωγής χολής σε 4.000 κιλά από 882 που είναι τώρα.

Στο Weibo, την κινεζική εκδοχή του Twitter, έχουν αναρτηθεί χιλιάδες σχόλια που κατηγορούν την εταιρεία, ενώ ομάδες για τα δικαιώματα των ζώων υποστηρίζουν ότι...

οι αρκούδες περιορίζονται σε μικρά κλουβιά και αρμέγεται η χολή τους σε μία βασανιστική διαδικασία μέσω καθετήρων από την κύστη τους. Οι ακτιβιστές λένε ότι αρκετές αρκούδες αυτοκτονούν μη αντέχοντας τη ταλαιπωρία που υφίστανται.

Η εταιρεία από τη μεριά της υποστηρίζει ότι η διαδικασία είναι ανώδυνη και μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε ανάθεσε σε εταιρεία δημοσίων σχέσεων τον καλλωπισμό της εικόνας της.

Συνολικά εκτρέφονται στην Κίνα 10.000 αρκούδες, ενώ ο αριθμός αυτός πιστεύεται ότι θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια.

Κινέζοι εργάτες συλλέγουν χολή αρκούδας, στην εταιρεία Guizhentang

Οι αρκούδες περιμένουν τροφή στο αγρόκτημα της φαρμακευτικής εταιρείας Guizhentang