Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Ελβετία: Τρώνε κρέας σκύλου & γάτας και είναι νόμιμο!



Μια ειδεχθής πρακτική που μόνο ανατριχίλα προκαλεί: Η φρικιαστική συνήθεια να τρώει κανείς σκύλο ή γάτα συναντάται κυρίως στις χώρες της Άπω Ανατολής, στην Κίνα και το Βιετνάμ.
Στην Ευρώπη, όμως;




Η Ελβετία είναι γνωστή για τις σοκολάτες και τα τυριά της όμως φαίνεται μιά νέα λιχουδιά να κερδίζει έδαφος: το κρέας σκύλου και γάτας... 

Όπως η εφημερίδα The Tages Anzeiger αποκαλύπτει, στην Ελβετία τα συμπαθέστατα τετράποδα αποτελούν εκλεκτούς μεζέδες στη διατροφή των αγροτών! Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι αγρότες στις περιοχές Appenzell και St. Gallen areas σκοτώνουν σκύλους και γάτες για να τα φάνε ή να κάνουν δώρο το κρέας τους σε φίλους!

«Δεν υπάρχει τίποτα το παράξενο σε αυτό» δηλώνει αγρότης στο δημοσιογράφο. «Το κρέας είναι κρέας! Αρέσει ιδιαίτερα μάλιστα τους εργάτες στην οικοδομή»
Κάποιος άλλος αγρότες περιέγραψε πώς μεγάλωσε τα ζώα κι έπειτα κάλεσε έναν χασάπη για να τα σφάξει! Η εφημερίδα μάλιστα υπογραμμίζει ότι στην περιοχή υπάρχει ένα είδος μεζέ, το mostbröckli, που συνήθως κατασκευάζεται από βοδινό ή χοιρινό μαριναρισμένο κρέας, τώρα όμως το φτιάχνουν από γάτα ή σκύλο. «Κανείς δε γνωρίζει τι είναι όταν το μαγειρεύεις με αυτόν τον τρόπο» προσθέτει ένας ακόμη μάρτυρας.

Και μπορεί το κρέας αυτό να μην κυκλοφορεί στην αγορά, η πρακτική από μόνη της μόνο τρόμο προκαλεί στις οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ζώων αλλά και στον απλό κόσμο. 
.
Στην Ελβετία το άτομο που θέλει να σκοτώσει γάτα ή σκύλο μπορεί να συλληφθεί μόνο εφόσον το σκοτώσει με βίαιο τρόπο. Η πρακτική αυτή δυστυχώς είναι νόμιμη εφόσον τα ζώα θανατώνονται με σωστό τρόπο και το κρέας τους δεν πωλείται!!!
Το 2004 μία φιλοζωική οργάνωση προσπάθησε να κάνει τη κυβέρνηση να κλείσει το παραθυράκι αυτό του νόμου που επιτρέπει την κατανάλωση κρέατος σκύλων και γατών. 
 Και το 2008 σε έρευνα για τη γούνα γάτας είχε αποδειχτεί ότι με μόλις 5 Ελβετικά φράγκα μπορεί κανείς να αγοράσει γούνα γάτας που πιστεύεται ότι κάνει καλό στους...ρευματισμούς!

Όσοι μίλησαν στην εφημερίδα το έκαναν υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρηθεί η ανωνυμία τους φοβούμενοι τις σφοδρές αντιδράσεις των ζωώφιλων.



Οι σοκαριστικές φωτογραφίες που είναι διεθνώς διαθέσιμες στο ίντερνετ από σκυλιά και γάτες στην Κίνα στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο μέσα σε συρμάτινα κλουβιά σε υπαίθριες αγορές κρέατος δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για την απάνθρωπη τακτική ενάντια στα πλάσματα αυτά...

Πηγή -  exelixeis.gr και adespoto.gr