Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Προσχηματική η φιλοζωία των νεοναζί


Οι «φιλόζωοι» Χρυσαυγίτες…
Από χτες έχει γίνει γνωστό ότι η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Παναγιώτα Φάκου, ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται ο υποψήφιος βουλευτής Χρυσής Αυγής στην Ά Αθήνας, Αλέξανδρος Πλωμαρίτης, να προτείνει μεταξύ άλλων «να κάνουμε τους μετανάστες σαπούνια».
Το βίντεο αποτελεί απόσπασμα ντοκιμαντέρ το οποίο προβλήθηκε προχθές από το βρετανικό κανάλι Channel 4 και υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Η εισαγγελέας - σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων - ανέθεσε στην...
Ασφάλεια να διερευνήσει την υπόθεση με σκοπό να διαπιστωθεί αν προκύπτει παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου 927/1979 και διάπραξη αδικημάτων φυλετικού μίσους σε βαθμό πλημμελήματος.
Η εντολή της προς την Αστυνομία είναι να μεριμνήσει, ώστε να αποσταλεί ολόκληρο το αμοντάριστο υλικό, και όχι μόνον εκείνο που προβλήθηκε από το κανάλι στο πλαίσιο ενημερωτικής εκπομπής του, το οποίο θα απομαγνητοφωνηθεί πλήρως.
Στο επίμαχο οπτικοακουστικό υλικό εμφανίζεται ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αλέξανδρος Πλωμαρίτης, να βρίζει τους παράνομους μετανάστες χαρακτηρίζοντάς τους χαραμοφάηδες, πρωτόγονους, μιάσματα και υπάνθρωπους.
Σε συζήτηση, που καταγράφει η κάμερα, ακούγεται η φράση: «Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τους φούρνους» και στη συνέχεια να αναφέρει: «Σαπούνια γιατί είναι και ωραίο, όχι για ανθρώπους γιατί είναι χημικοί αυτοί, και μπορεί να βγάλουμε καμία καντήλα. Θα τα χούμε σαπούνια για τα αμάξια, σαπούνια για τα πεζοδρόμια, κανένα λαμπατέρ να φτιάξουμε από το δέρμα τους…».
Στο απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ - που μπορείτε να δείτε εδώ - «φιλόζωοι» Χρυσαυγίτες χαϊδεύουν με αγάπη έναν σκύλο… αλλά ταυτόχρονα με «περίσσια» αγάπη χαρακτηρίζουν ως μπαμπουίνο έναν μετανάστη, ο οποίος μαζεύει παλιοσίδερα…
Συγκεκριμένα στο βίντεο ακούμε έναν άνδρα, που πρωταγωνιστεί στο ντοκιμαντέρ, να λέει για τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από το καρότσι: «τον κακομοίρη τον μπαμπουίνο, σαν πίθηκος είναι ο μπαγάσας».
Το βίντεο αποκαλύπτει και ξεμπροστιάζει εκείνους, που το παίζουν πατριώτες, ενώ είναι μόνο φασίστες – ναζί και τρέφουν μίσος για όποιον δεν τους μοιάζει. Η δε αγάπη τους για τα ζώα είναι ουσιαστικά προσχηματική και ποικιλοτρόπως χρήσιμη αφού είναι ένα όπλο για να δείξουν πόσο «τρυφεροί» είναι ως «ανώτεροι» άνθρωποι…
Άλλωστε έχουμε τονίσει επανειλημμένα στο www.zoosos.gr ότι η φιλοζωία και ο ρατσισμός είναι έννοιες ασύμβατες δηλαδή εκ διαμέτρου αντίθετες. Και φυσικά ρατσιστές είναι ΜΟΝΟ οι άνθρωποι.
Η αγάπη των ανθρώπων για τα ζώα δεν είναι μόνο φυσιολογική. Προκύπτει και ως ανάγκη για την υπεράσπιση των αδυνάμων έναντι των δυνατών. Όπως υποστηρίζουμε αυτά τα πλάσματα, που έχουν δικαιώματα και είναι πιο αδύναμα από εμάς, έτσι οφείλουμε να στηρίζουμε και τους συνανθρώπους μας, ειδικά εκείνους οι οποίοι βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση από τη δική μας.
Η κρίση μας έχει κάνει φτωχούς αλλά είναι στο χέρι μας να μην αποκτηνωθούμε.

ZOOOSOS.GR