Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

O Σκυλοσυλλέκτης του Σήμερα

Ο Μπόγιας του χθες και η μεταμόρφωση του σε εκπαιδευμένο 'σκυλοσυλλέκτη' του σήμερα.
Πριν από μερικά χρόνια τον ονομάζαμε Μπόγια. Σήμερα τον ονομάζουμε δημοτικό υπάλληλο, που έχει εν τάχει περάσει ένα τμήμα εκπαίδευσης να «συλλαμβάνει» τον παράνομο αδέσποτο τετράποδο.


Η μέθοδος είναι πάντα η ίδια, άσχετα αν πρόκειται για ήρεμο και φιλικό σκύλο ή για φοβισμένο και συνεπώς λογικά ολίγον επιθετικό σκύλο. 
Το λάσο χρησιμοποιείται για τα ενήλικα ζώα, αλλά και για τα κουτάβια. 
Ο φόβος που προκαλείται στα ζώα είναι πάντα ο ίδιος, παραμένει διαχρονικός. 
Ο υπάλληλος παραμένει πάντα δημόσιος υπάλληλος που βρέθηκε σε αυτή τη θέση όχι από φιλοζωική εμπειρία ή διάθεση, αλλά γιατί ζήτησε εσωτερική μετάταξη από άλλη υπηρεσία, πιθανόν πιο δύσκολη και βαριά, όπως από το τμήμα Πρασίνου, Αποκομιδής Απορριμμάτων και Οδοκαθαριστών. 

Πάντως πρέπει να παραδεχτούμε, ότι είναι το μόνο τμήμα του Δήμου που δουλεύει ρολόι, αν κοιτάξουμε γύρω μας τα ατελείωτα σκουπίδια, το αφρόντιστο Πράσινο και τη βρώμικη πόλη.

 Ίσως γιατί τα ζώα δεν έχουν φωνή να φωνάξουν όταν τα συλλαμβάνουν με ψευδείς και αναπόδεικτες καταγγελίες επίθεσης, όταν δεν τα επιστρέφουν ποτέ πίσω, όταν τα μεταφέρουν εκτός πόλης και τα εγκαταλείπουν σε άγνωστες περιοχές, όταν τα εξαφανίζουν παντοτινά προς χάριν εξωραϊσμού αυτής της μίζερης και τρισάθλιας πόλης. Ίσως γιατί το τμήμα Αδέσποτων (που ανήκει στο τμήμα Καθαριότητας του Δήμου! Σκουπίδια τα αδέσποτα, ε;!) παραβλέπει τον Νόμο και δεν επιτρέπει σε εκπρόσωπο φιλοζωικού σωματείου να παραβρίσκεται κατά την περισυλλογή και επανατοποθέτηση των ζώων ως ορίζει ο 3170/2003. 

Ένα είναι το σίγουρο. Αν καλέσετε τη Δημοτική Αστυνομία γιατί σας κλέβουν, γιατί περίοικοι δημιουργούν πρόβλημα, γιατί έχουν παρκάρει πάνω στο πεζοδρόμιο μπροστά στη πόρτα σας, ένα είναι το σίγουρο: ποτέ δεν θα έρθει. Αν φωνάξετε τον Μπόγια, συγνώμη τον εκπαιδευμένο υπάλληλο περισυλλογής, αυτός θα καταφθάσει πάραυτα. «Μα, τα ζώα δεν διαμαρτύρονται, δεν ψηφίζουν, ούτε φωνάζει κανείς για την απομάκρυνση τους» ήταν η αποστομωτική απάντηση από εκπρόσωπο του υπεύθυνου Αντιδημάρχου για τη Δημοτική Αστυνομία!




 Πηγή : filozoikos-syllogos-argos.blogspot.gr