Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Πολυ σημαντικη ημεριδα- συζητηση για το Περιβαλλον και τη Χαλκιδικη, απο το Κινημα Δεν Πληρωνω

Στο πάνελ: Ανδρέας Ποταμιάνος και Ηλίας Παπαδόπουλος
Μια πολυ σημαντικη εκδηλωση εγινε χθες στην οδο Καυτατζογλου απο την οικολογικη ομαδα του Κινηματος Δεν Πληρωνω.
Η αιθουσα ηταν πολυ μικρη για να χωρεσει ολους τους παρευρισκομενους με αποτελεσμα να υπαρχουν και ορθιοι.
Το θεμα ηταν ελκυστικο για τους ενδιαφερομενους : "Εναντια στης γης την λεηλασια, αγωνας για την Γη και την Ελευθερια"
Οι συναγωνιστές Ηλίας Παπαδόπουλος, Οικονομολόγος MSc και Ανδρέας Ποταμιάνος, τεχνολόγος Γεωπόνος, ανέλυσαν διεξοδικα το θεμα της οικολογιας και της συνδεσης της με την παλη μας για την ανατροπη του βαρβαρου συστηματος παραγωγης που βιωνουμε και που βιαζει το περιβαλλον και τις ζωες μας.
Εγινε μια διεξοδικη αναλυση των οικολογικων ρευματων που υπαρχουν στην προσκηνιο και την ενσωματωση μεγαλων κινηματων οπως οι πρασινοι κλπ στο καπιταλιστικο συστημα εξουσιας.
Ξεκαθαριστηκε, μεταξυ αλλων, η οικολογικη θεση του Κινηματος Δεν Πληρωνω πανω στα καυτα ζητηματα που αντιμετωπιζει η ανθρωποτητα σε ολο τον πλανητη και ποσο συνυφασμενα ειναι μεταξυ τους. Προβληθηκε ενα βιντεακι απο την Αργεντινη για τον τροπο εκμεταλλευσης (ουσιαστικα αρπαγης) του ορυκτου πλουτου, απο τις μεγαλες εταιριες και αναγνωριστηκε η ταυτιση με το θεμα των χρυσορυχειων της Χαλκιδικης και όχι μόνο.
Στην πλουσια συζητηση που ακολουθησε μπηκαν πολλα ζητηματα οπως Κερατεα, Φυλη, Γραμματικο, Ασωπος, Βολιβια, Μπελο Μοντε, καταστροφη του Αμαζονιου, Μονσαντο κλπ.
Την μεριδα του λεοντος ειχε φυσικα το θεμα της Χαλκιδικης και του αγωνα των κατοικων, αλλα και ευαισθητοποιημενων ανθρωπων σε ολη τη χωρα να φυγει η Eldorado απο τη χωρα.
Κοινος τοπος ολων των συνεισφορων ηταν οτι ο αγωνας μας για το περιβαλλον, για γη και ελευθερια ειναι ταυτοσημος με την παλη για ανατροπη των κοινωνικων δομων που γενουν την μολυνση και την λεηλασια του περιβαλλοντος. Ειναι ταυτοσημος με την παλη για την ανατροπη του συτηματος εκμεταλλευσης ανθρωπου απο ανθρωπο.

Αμεσα θα ανεβει κειμενο με ολες τις πολιτικες θεσεις του Κινηματος Δεν Πληρωνω για την οικολογια.