Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Μοσχάρι της «ΝΙΚΑΣ» με φαινυλοβουταζόνη


Ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε ότι τα προϊόντα έχουν ήδη αποσυρθεί - Τι υποστηρίζει η εταιρεία
Μοσχάρι της «ΝΙΚΑΣ» με φαινυλοβουταζόνη



Θετικά και στην ουσία φαινυλοβουταζόνη (phenylobutazone) βρέθηκαν τα δύο δείγματα της εταιρείας «Π. Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ» της σειράς «ΝΙΚΑΣ ΜΟΣΧΑΡΙ» τα οποία είχαν παρασκευασθεί με βόειο κρέας προέλευσης ΙΤΑΛΙΑΣ και είχαν βρεθεί θετικά σε παρουσία DNA αλόγου.  

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων,  τα συγκεκριμένα προϊόντα έχουν αποσυρθεί από τα ράφια από το τέλος Μαρτίου 2013 και δεν βρίσκονται πλέον στην αγορά.

Η ουσία φαινυλοβουταζόνη είναι μη στεροειδής αντιφλεγμονώδης ουσία, η οποία θεωρείται επικίνδυνη για τον άνθρωπο....

Τι υποστηρίζει η εταιρεία

«Η ΝΙΚΑΣ με αφορμή τα αποτελέσματα του ΕΦΕΤ σύμφωνα με τα οποία δύο δείγματα των προϊόντων “NIKAS ΜΟΣΧΑΡΙ”, που βρίσκονταν αποθηκευμένα προς καταστροφή, βρέθηκαν θετικά σε φαινυλοβουταζόνη ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι:
·         Είχε προχωρήσει άμεσα σε προληπτική απόσυρση όλων των προϊόντων της σειράς, από όλα τα σημεία πώλησης στην Ελλάδα, την  22η Μαρτίου 2013. Τα συγκεκριμένα προϊόντα φυλάσσονταν προς καταστροφή σε ειδικό χώρο, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την ασφάλεια των τροφίμων.
·         Έχει διακόψει την παραγωγή των προϊόντων αυτών, ταυτόχρονα με την απόσυρση, μέχρις ότου διασφαλιστεί η ποιότητα των εισαγόμενων πρώτων υλών.
·         Προχώρησε στην αγορά μηχανήματος προηγμένης τεχνολογίας ανίχνευσης DNΑ και στη διεξαγωγή πρόσθετων εσωτερικών ελέγχων, ώστε να εγγυηθεί με ακόμα αυστηρότερες διαδικασίες και προδιαγραφές την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της.
Το πρόβλημα έχει πανευρωπαϊκό χαρακτήρα. Αφορά στις διαδικασίες ελέγχου της ποιότητας των πιστοποιημένων εισαγόμενων πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται στις γραμμές παραγωγής τροφίμων. Για το λόγο αυτό η ΝΙΚΑΣ λαμβάνει κάθε πρόσθετο μέτρο για τη διασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας των προϊόντων της.
Η ΝΙΚΑΣ ζητάει συγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε στο καταναλωτικό κοινό. Επαναλαμβάνει ότι αφορά σε προϊόν που βρισκόταν στις αποθήκες της Εταιρείας προς καταστροφή.
Επισημαίνεται ότι το θέμα δεν αφορά σε άλλα προϊόντα της Εταιρίας».

πηγη