Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟ:ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ

Δεν τους φτάνει η είσπραξη των διοδίων και τα εκατοντάδες εκατομμύρια, που υπό την μορφή ρήτρας, εισπράττουν σε βάρος του ελληνικού λαού! 
Η απληστία τους δεν έχει όρια. Δεν αφήνουν χαλίκι να πάει χαμένο. 
Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για εκατομμύρια χαλίκια..

Η  τρικομματική ακρίδα , εγκαινίασε για πολλοστή φορά, σε μιά φιέστα απάτης,  την ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ .
Ταυτόχρονα όμως  κάνουν δώρο στους μεγαλοεργολάβους φθηνά αδρανή υλικά από τα ποτάμια και βουνά  της περιοχής μας με τρομακτικές περιβαλλοντολογικές συνέπειες . 
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις καταγγελίες   κοινοτήτων και συλλογικοτήτων της περιοχής:
Με την απόφαση  αυτή επιτρέπεται στον εργολάβο, πέρα από τις εκατοντάδες χιλιάδες κυβικά μέτρα   αδρανών υλικών  που έχει ξεκινήσει να παίρνει από τον Κράθι , θα πάρει από τον Σελινούντα 180.000 κ.μ από τον Μεγανίτη 300.000 κ.μ και από τον Χάραδρο 100.000 κ.μ με συνέπεια :
--Δραστική μείωση των υδάτων που εισέρχονται στον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα στην ευρύτερη περιοχή πέρα από τα όρια των ποταμών. (γεωτρήσεις)
--Η διάβρωση των ακτών της Αιγιάλειας που συντελείται τα τελευταία χρόνια θα ενταθεί με γρήγορους ρυθμούς 
--Χωριά όπως το Μαυρίκι και ο οικισμός Αχλαδιά, οι οποίες είναι πυρόπληκτες με κλίση εδάφους 50%-70%, απειλούνται άμεσα με κατολισθήσεις αφού τα αδρανή του ποταμού λειτουργούν ως θεμέλια στην συγκράτηση επικλινών εδαφών των περιοχών αυτών .
Και ενώ η κατασκευαστική εταιρεία θα έχει τεράστιο οικονομικό όφελος με την λήψη έτοιμων υλικών χωρίς βιομηχανική επεξεργασία , το κόστος για την αποκατάσταση των ζημιών που θα προκληθούν θα είναι πολλαπλάσιο και θα το πληρώσουμε εμείς .

Άν είσαι στο χωριό και πάρεις ένα κουβά άμμο από το ποτάμι για ένα μικρό μερεμέτι στο σπίτι σου, πας αυτόφωρο και φυλακή. 
Αν είσαι μεγαλοεργολάβος και αρπάζεις  εκατομμύρια τόνους αδρανών υλικών καταστρέφοντας και το περιβάλλον καμαρώνεις σαν γύφτικο σκεπάρνι σε φωτογραφίες με τους "ηγέτες" της χώρας!  

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.kinimadenplirono.gr