Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Ο ιός της γρίπη των πτηνών σκοτώνει στην Κίνα – “Τον έσπειραν οι Αμερικάνοι” λέει στρατιωτικός

gripi-ptinon-kina-98493 Σε εννέα ανέρχονται οι άνθρωποι που έχουν χάσει μέχρι σήμερα τη ζωή τους από τον ιό της γρίπης των πτηνών που έχει παρατηρηθεί στην Κίνα.
Την ίδια ώρα, οι κινεζικές αρχές προχώρησαν σε τουλάχιστον δέκα συλλήψεις ατόμων με την αιτιολογία ότι διέρρεαν ψευδείς ειδήσεις αναφορικά με τη νόσο, ενώ ένας Κινέζος υψηλόβαθμος στρατιωτικός κατηγορεί τους Αμερικανούς ότι διέδωσαν τον ιό για να αποσταθεροποιήσουν το καθεστώς.
Όπως μεταδίδει η κρατική τηλεόραση της Κίνας που επικαλείται στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας, εννέα άνθρωποι πέθαναν και συνολικά 28 έχουν μολυνθεί μέχρι σήμερα από τον ιό H7N9 στην ανατολική Κίνα.
Το σύνολο των κρουσμάτων έχουν καταγραφεί στη Σαγκάη της ανατολικής Κίνας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εντός των επόμενων μηνών θα...
παρασκευαστεί εμβόλιο κατά του ιού ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσαν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως το στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Οι δέκα συλλήψεις ατόμων με την κατηγορία ότι διέρρευσαν ψευδείς πληροφορίες, αναφορικά με νέα κρούσματα του ιού σε περιοχές όπου δεν έχουν καταγραφεί όπως οι επαρχίες Σαανξί, Γκινζού και Φουζιάν έλαβαν χώρα σε έξι επαρχίες της Κίνας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Σαγκάη τις προηγούμενες εβδομάδες καταγράφηκαν περιστατικά με χιλιάδες νεκρά γουρούνια σε παραπόταμο που τροφοδοτεί την πόλη με νερό.
Όσον αφορά στην άποψη ότι οι ΗΠΑ δημιούργησαν τον ιό των πτηνών H7N9 ως “βιοψυχολογικό όπλο” για να αποσταθεροποιήσουν το Κομμουνιστικό Κόμμα, αυτή ανήκει στον συνταγματάρχη Ντάι Χου.
Παρότι οι χρήστες του διαδικτύου -εκεί κατέθεσε την άποψή του ο συνταγματάρχης- φαίνονται να μην την συμμερίζονται, τοποθετήσεις του είδους δεν σπανίζουν μεταξύ των υψηλόβαθμων στελεχών του κόμματος που αρέσκονται στις θεωρίες συνωμοσίας.

econews