Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Επικήρυξαν τον άνδρα που απαγχονίζει σκύλους στη Σκάλα Κεφαλονιάς

Κάτοικοι της Κεφαλονιάς πού είδαν τις φωτογραφίες με το σκυλί να κρέμεται από δέντρο με σπασμένα τα πίσω του πόδια  στην περιοχή της Σκάλας επικοινώνησαν με τον σύλλογο Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» ώστε να προσφέρουν 1.000 ευρώ σ’ εκείνον που θα κατονομάσει στην Αστυνομία τον νεαρό κάτοικο του χωριού, ο οποίος συνηθίζει να κακοποιεί συστηματικά ζώα.
Η ανακοίνωση του Δ.Σ. του «Ντορίς» αναφέρει ότι «Μετά το σοκ που υπέστη η τοπική κοινωνία  με τη δημοσίευση του σκληρού και βίαιου περιστατικού απαγχονισμού του άτυχου σκύλου στη Σκάλα, ζωόφιλοι συμπολίτες μας επικοινώνησαν μαζί μας για να μας ενημερώσουν ότι δίνουν αμοιβή 1000ευρώ σε όποιον δώσει μαρτυρία στην Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνιάς  για την ταυτότητα του δράστη, ικανή, να οδηγήσει στη σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία του.
Ευελπιστούν το ύψος της αμοιβής να...
φανεί ικανό ώστε να σπάσει το θλιβερό  πέπλο της σιωπής  που καλύπτει την ευρύτερη περιοχή του χωριού ,που όλοι γνωρίζουν αλλά κανείς δεν καταθέτει για να τιμωρηθεί ο ένοχος».
 
Όλοι γνωρίζουν κανείς δεν καταγγέλλει
Το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο «Ντορίς» στις 21/4 για ένα έγκλημα που έφερε στη δημοσιότητα το www.zoosos.gr χάρη στις πληροφορίες που μας έδωσε το μέλος του συλλόγου Διονύσης Καππάτος περιγράφει το πέπλο σιωπής που σκεπάζει και αυτό το έγκλημα, αλλά και για τις ευθύνες της τοπικής κοινωνίας, που επιτρέπει σ’ έναν εγκληματία να βασανίζει ζώα και να στιγματίζει τον τόπο τους και το νησί στα μάτια των τουριστών.
«Ένα νέο, απίστευτα βίαιο περιστατικό κακοποίησης σκύλου, γνωστοποιήθηκε την προηγούμενη Δευτέρα το μεσημέρι 15/04/2013 στο σύλλογο μας που έλαβε χώρα στην Σκάλα Κεφαλονιάς.
Πιο  συγκεκριμένα ο Π.Ζ. μας τηλεφώνησε κατά τις 12:30 για να μας ενημερώσει ότι κάνοντας τον περίπατό του στον περιφερειακό δρόμο της Σκάλας που οδηγεί σε αρκετά τουριστικά καταλύματα, 60 μέτρα πριν το ξενοδοχείο Ζέφυρος  στη περιοχή Κροπισιές, βρήκε κρεμασμένο σε μια κουρουπιά ένα σκύλο του οποίου είχαν κατακρεουργήσει τα δύο πίσω πόδια του με τσεκούρι!
Η φρικαλεότητα και ο μαρτυρικός τρόπος που είχαν θανατώσει το άτυχο ζώο που μαρτυρά άνθρωπο βαριά ψυχικά διαταραγμένο  και άκρως επικίνδυνο για την κοινωνία,  σόκαρε τον καταγγέλλοντα ο οποίος μας ενημέρωσε τηλεφωνικά, φωτογράφησε με το κινητό του τηλέφωνο την φρικτή εικόνα και πήγε στη Σκάλα για να βρει το Α.Τ. και να καταθέσει μήνυση.
Σταμάτησε σε μία καφετέρια για να ρωτήσει για το Α.Τ. και αφού πληροφορήθηκε ότι το Α.Τ. βρίσκεται στο διπλανό χωριό Πόρο ενημέρωσε τους θαμώνες για το εύρημα του και έμεινε ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ όταν του είπαν ότι γνωρίζουν τον φερόμενο ως δράστη, ότι το κάνει συνέχεια αυτό με τα αδέσποτα σκυλιά, ότι μόνο τον περασμένο χειμώνα έχει κρεμάσει και κατακρεουργήσει με διάφορους τρόπους περισσότερα από 10 σκυλιά, ότι έχει οδηγηθεί παλιότερα στις δικαστικές αίθουσες για παρόμοιο περιστατικό αλλά αθωώθηκε αφού ο παθών δέχθηκε φοβέρες για τη ζωή του και ανακάλεσε την μήνυση, και ότι ο συγκεκριμένος απειλεί όλο το χωριό να μην μιλήσουν για την δράση του γιατί θα τους σκοτώσει και λοιπά… 
Χαρακτηριστικά μάλιστα οι θαμώνες είπαν στο καταγγέλλοντα ότι ο φερόμενος ως δράστης είναι ψυχικά διαταραγμένος και πολύ επικίνδυνος! Φτάνοντας στο Α.Τ. Πόρου έκανε επώνυμη καταγγελία περίπου στις 15:00 και στη συνέχεια επιβιβάστηκε στο πλοίο για Κυλλήνη, αφού έπρεπε να επιστρέψει στην Αθήνα ενώ αργότερα ενημερώθηκε από τους αστυνομικούς ότι όταν έφτασαν στο σημείο που τους υπόδειξε δεν βρήκαν απολύτως τίποτα και ως εκ τούτου δεν μπορούσαν να κάνουν αυτεπάγγελτα μήνυση όπως ορίζει ο νόμος αφού κατά αυτούς δεν βρέθηκε ο σκύλος, ενώ δεν γνωρίζει αν έκαναν κάποια έρευνα στο χωριό για τις συγκεκριμένες καταγγελίες…
Ο καταγγέλλων Π.Ζ. την επόμενη μέρα 16/04/2013 μετά από επικοινωνία που είχε με την Πανελλαδική Φιλοζωική Ομοσπονδία της οποίας ο σύλλογος μας είναι μέλος, πήγε στο Α.Τ. Π. Φαλήρου όπου έδωσε ένορκη κατάθεση και περιέγραψε αναλυτικά τη φρίκη που είδαν τα μάτια του προσδοκώντας σε διεξαγωγή έρευνας και σύλληψης του φερόμενου ως ένοχου ,ενώ όπως χαρακτηριστικά μας είπε έχει σοκαριστεί τόσο πολύ από την εικόνα του σκύλου που ίσως χρειαστεί ψυχολογική παρακολούθηση για να το ξεπεράσει!
Όταν μέλος του Συλλόγου μας πήγε στη Σκάλα άκουσε και αυτός τα ίδια πράγματα  για την ταυτότητα του φερόμενου ως δράστη, επισκέφθηκε την τοποθεσία που του είπε ο μάρτυς και φυσικά έμεινε έκπληκτος αφού ο δρόμος είναι κεντρικός ,περνά κόσμος από εκεί, γίνεται καθαριότητα και προετοιμασίες για την νέα τουριστική σεζόν και είναι απίθανο να μην είδαν το σκύλο κρεμασμένο.
Μας έχουν όμως δημιουργηθεί πολλά ερωτηματικά για την συμπεριφορά των κατοίκων της πανέμορφης Σκάλας… δεν είναι δυνατόν στη ναυαρχίδα του τουρισμού του νησιού μας να γνωρίζουν όλοι για την δραστηριότητα του συγκεκριμένου και απαθείς απλά να τον παρακολουθούν και να μην αντιδρούν… ποιος  τον καλύπτει και μπορεί και τα κάνει όλα αυτά και παράλληλα έχει και την δύναμη να κρατά σε ομηρία ένα ολόκληρο χωριό να μην μιλήσει… με ποιον μαγικό τρόπο ειδοποιήθηκε και κατέβασε το σκύλο ,αυτός ή κάποιος άλλος ,μέχρι να φτάσει η αστυνομία μετά την καταγγελία… δεν σκέφτονται ότι αν οι ξένοι τουρίστες που επισκέπτονται την Σκάλα και που είναι άκρως ευαισθητοποιημένοι σε θέματα κακοποίησης ζώων θα… εξαφανιστούν, ή θα τους φταίει ο καταγγέλλων και ο σύλλογος μας που δεν… κατάπιαν και αυτοί το περιστατικό, όπως ήθελαν, για να μη θιχτεί ο τουρισμός τους…
Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια να πεις για την κακοποίηση και την φρίκη που έζησε το άτυχο ζώο μέχρι να ξεψυχήσει… δεν ξέρουμε καν, αν του έκοψαν τα πόδια ενώ ήταν ακόμα ζωντανό… είμαστε σίγουροι όμως ότι βρισκόμαστε μπροστά από έναν πολύ επικίνδυνο, ψυχικά διαταραγμένο άτομο, απειλή για την τοπική κοινωνία που ωστόσο  σφυρίζει αδιάφορα προκειμένω του χρηματικού τουριστικού όφελος… τι περιμένουν οι Σκαλισιάνοι για να αντιδράσουν, να βρουν κρεμασμένο κάποιον άνθρωπο… όσο τα ευρήματα είναι αδέσποτα ζώα δεν τους πειράζει;
Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Αστυνομία μόλις παραλάβει την ένορκη κατάθεση θα πράξει το καθήκον της, θα προχωρήσει σε έρευνα και θα σβηστεί αυτή η μελανιά από τον πολιτισμό μας… μια ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ  κοινωνία χαρακτηρίζεται από τον τρόπο που φέρεται στο ζωικό βασίλειο του…».
 
www.zoosos.gr