Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Θεσσαλονίκη: Κάλεσμα για συμμετοχή στη μηχανοκίνητη πορεία προς τις φυλακές Διαβατών

Τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού όσων αντιστέκονται στη λεηλασία της φύσης και των ζωών τους που ήδη έχει ξεκινήσει στις Σκουριές Χαλκιδικής. Το δίδυμο μπάτσων και δικαστών σε σύμπνοια με την εταιρεία, απέναντι σε κάθε δράση που έχει κάποιο κόστος για αυτούς, επιδίδονται σε... εκδικητικές ενέργειες προς τους 2 κρατουμένους (χωρισμός σε διαφορετικές πτέρυγες λόγω της κινητοποίησης των κατοίκων της Χαλκιδικής την Πρωτομαγιά, μη επικοινωνία κατά τον προαυλισμό) και απειλές για τους υπόλοιπους 18 κατηγορουμένους με στημένο κατηγορητήριο. Το κλίμα που στήνεται δεν περνά στην απέναντι πλευρά. Όσοι αντιστέκονται αρνούνται να κάνουν διαπραγμάτευση του αγώνα τους με τους διώκτες τους και στέλνουν το μήνυμα: όλα ή τίποτα.
Το Ανοιχτό Συντονιστικό Θεσσαλονίκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσούκαλεί στη μηχανοκίνητη πορεία από τη Θεσσαλονίκη προς τις φυλακές Διαβατών που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μάη στις 12.00, με προσυγκέντρωση στο πολυτεχνείο.
Όσοι/όσες ενδιαφέρονται για μεταφορά με λεωφορείο από τη Θεσσαλονίκη προς τις φυλακές μπορούν να στείλουν email με τα στοιχεία τους στο no.gold.thess@espiv.net
Αλληλεγγύη στους διωκόμενους.
Άμεση απελευθέρωση των 2 προφυλακισμένων.
Κανένας αγωνιστής στα χέρια του κράτους.

http://gr.contrainfo.espiv.net/