Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Οι σπόροι είναι η κόκκινη γραμμή μας

Κάθε λεπτό που περνάει είναι κρισιμότατο για το κορυφαίας και ζωτικής σημασίας ζήτημα των σπόρων καθώς το ολοκληρωτικό μόρφωμα που λέγεται ΕΕ δόλια μεθοδεύει την αρπαγή και εξαφάνιση των φυσικών σπόρων και την υποκατάστασή τους με τοξικά, γενετικά τροποποιημένα κατασκευάσματα που παραπλανητικά και καταχρηστικά αποκαλούνται σπόροι.



Ήδη ο κλοιός σφίγγει απειλητικά για τις ντόπιες ποικιλίες και τώρα απαιτείται η μέγιστη εγρήγορση και ενεργοποίηση. Οι εξελίξεις στον ευρωπαϊκό νότο της τεχνητής ψευδο-κρίσης η οποία όμως έχει επιφέρει πραγματική εξαθλίωση είναι εντελώς δυσάρεστες καθώς η Πορτογαλία και η Ισπανία έχουν αλωθεί και εκεί πλέον καλλιεργούνται κανονικά τα μεταλλαγμένα.



Η παγκοσμιοποιημένη νέα τάξη γνωρίζει πολύ καλά ότι όσα μνημόνια και να επιβάλει δεν μπορεί να...
επικρατήσει αν πρώτα δεν αφαιρέσει από την ανθρωπότητα τον απόλυτο έλεγχο επί της τροφής, του νερού και των φυσικών πόρων. Μόνο έτσι μπορεί να ολοκληρώσει το νοσηρό της σχέδιο για μια κυριαρχία πλήρους φάσματος.



Μέσα από όργανά της όπως η ΕΕ επιβάλλει τον μονόδρομο ενός μοντέλου γεωργίας που δεν είναι απλά χρεοκοπημένο και αδιέξοδο (το μοντέλο της χημικής μονοκαλλιέργειας που βασίζεται στο πετρέλαιο) αλλά είναι ύβρις προς την Φύση και τον άνθρωπο. Και από την άλλη, μέσα από την αρπαγή των σπόρων μπλοκάρει κάθε πραγματική αποτελεσματική εναλλακτική όπως η περμακουλτούρα, η φυσική καλλιέργεια, η βιολογική veganic καλλιέργεια, και η δασοκηπουρική που είναι οι μόνες που μπορούν να παράγουν αυτό που δίκαια αποκαλείται τροφή αλλά και να θρέψουν την ανθρωπότητα όπως ήδη κάνουν σε μεγάλο βαθμό*.

Το ντοκιμαντέρ «Εν αρχή ην ο Σπόρος» (με ελληνικούς υπότιτλους) του Christophe Guyon παρουσιάζει τον επικείμενο κίνδυνο της εξαφάνισης των παραδοσιακών σπόρων και τις δραματικές επιπτώσεις στην ανθρωπότητα από την παγκόσμια κυριαρχία των μεταλλαγμένων σπόρων που κατασκευάζουν οι πολυεθνικοί αγροβιομηχανικοί κολοσσοί. Το επίπεδο των σπόρων είναι το τελευταίο προπύργιο που πολιορκεί να κατακτήσει η νέα τάξη αλλά και εκεί που θα πρέπει να τραβήξουμε την κόκκινη γραμμή μας. Γιατί εκεί και κατ’ επέκταση στο ευρύτερο πεδίο της τροφής μαίνεται τώρα η πιο κρίσιμη μάχη της ανθρωπότητας απέναντι στους δυνάστες της. Πρέπει πάση θυσία να διατηρήσουμε το δικαίωμα στην διατροφική ασφάλεια, στην αυτάρκεια, στην αειφορία και στην αγνή, υγιεινή, πραγματική τροφή και να κάνουμε αυτή την θεμελιώδη μάχη το Βατερλό της νέας τάξης. Το διακύβευμα είναι κυριολεκτικά το ίδιο το δικαίωμα στη ζωή γιατί ο σπόρος είναι το παν. Η κατάρα που λέγεται γενετικά τροποποιημένοι σπόροι πρέπει να εκλείψει οριστικά και αμετάκλητα πριν επιφέρει ολοκληρωτική καταστροφή μέσα από την τοξική ύλη που μας σερβίρει ως τροφή και η οποία αποδεδειγμένα επιφυλάσσει και τον εκφυλισμό του ανθρώπινου DNA, την ασθένεια και τον θάνατο. .......... 
* Peasants feed the world today (ETC, 2009) 

Έκθεση από την ομάδα ETC το 2009 έδειξε ότι οι μικρής κλίμακας αγρότες θρέφουν το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού.