Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Φωτοβολταϊκά αγροτών: φορολογήστε κέρδη όχι τζίρο – Έρχονται κινητοποιήσεις

Με κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι αγρότες που τοποθέτησαν φωτοβολταϊκά στις εκτάσεις τους εντασσόμενοι στο σχετικό πρόγραμμα.
Όπως μεταδίδει η “Ηχώ της Άρτας” ο Αγροτικός Σύλλογος Φωτοβολταϊκών Ηπείρου σε συνεργασία με αντιστοίχους σε όλη την Ελλάδα επιδιώκει να εισακουστούν τα αιτήματα των χρεωμένων στις τράπεζες αγροτών σχετικά με τους όρους του προγράμματος για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά που έχουν μεταβληθεί αναδρομικά.
Σε διαφορετική περίπτωση προειδοποιούν ακόμη και με κινητοποιήσεις.
Οι αγρότες της Ηπείρου και όχι μόνο κάνουν λόγο για εξαπάτησή τους από την Πολιτεία καθώς με τον τρόπο που υλοποιήθηκε το πρόγραμμα αντί να κερδίζουν έστω ένα υποτυπώδες ποσό, επιβαρύνονται κατά...
10.000 Ευρώ κάθε χρόνο.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Φωτοβολταϊκών Ηπείρου, Ιωάννη Παππά, το συνολικό κόστος των επενδύσεών των αγροτών στα φωτοβολταϊκά ανήλθε σε 250.000 Ευρώ, υψηλότερο κατά 30% από τις τιμές αγοράς.
Κι αυτό διότι η χρηματοδότηση των επενδύσεων έγινε μέσω συγκεκριμένων τραπεζών με προϋπόθεση την εκτέλεση των επενδύσεων από συγκεκριμένες εταιρείες.
Επίσης, ο δανεισμός έγινε με επιτόκια της τάξης του 10-12%.
Οι αγρότες ζητούν από την κυβέρνηση να σταματήσει η επιβολή έκτακτης εισφοράς επί του τζίρου, αλλά να επιβληθεί επί των καθαρών κερδών ακόμα και σε ποσοστό άνω του 30%.
Ειδάλλως είναι έτοιμοι για κινητοποιήσεις προειδοποιώντας διά στόματος του κ. Παππά ότι “δεν θα υπολογίσουμε αν είναι τουριστική περίοδος, εξεταστική περίοδος ή ό,τι άλλο”.

econews