Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Μαζική εξόντωση ζώων και στο Αμύνταιο Φλώρινας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλοζωικού Συλλόγου Αμυνταίου Φλώρινας «Η Αγκαλιά» εκφράζει τη λύπη και τον αποτροπιασμό του για τη συνεχή και μαζική θανάτωση αδέσποτων ζώων στην περιοχή αφού μέσα σε μερικές μέρες... 15 αδέσποτα αλλά και ιδιόκτητα σκυλιά βρήκαν φριχτό θάνατο από δηλητηρίαση.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση «την τελευταία εβδομάδα και αμέσως μετά τις έντονες αναφορές που έγιναν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου του Δήμου Αμυνταίου στις 08/07/2013, από δημοτικό σύμβουλο και από πρόεδρο κοινότητας για τον συνεχώς αυξανόμενο πληθυσμό των αδέσποτων ζώων αλλά και για επιθέσεις που δέχονται δημότες του δήμου μας, κάποιοι ασυνείδητοι θεώρησαν σκόπιμο να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και να σκορπίσουν το θάνατο με τη μέθοδο της δηλητηρίασης (φόλα).

Φριχτό θάνατο βρήκαν λοιπόν τουλάχιστον 15 ζώα σε διάφορα σημεία της πόλης μας τα περισσότερα αδέσποτα αλλά από κάποια δεσποζόμενα. ΖΗΤΟΥΜΕ από την Δημοτική αρχή να πάρει πλέον επίσημα θέση, καταδικάζοντας τη μέθοδο αυτή των δηλητηριάσεων καθώς οι πράξεις αυτές αποτελούν όχι μόνο ντροπή για τον δήμο μας και τον πολιτισμό μας, αλλά και κίνδυνο για την δημόσια υγεία ενώ αντιμετωπίζονται ως σοβαρά ποινικά αδικήματα τα οποία τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης 5 ετών και με χρηματικό πρόστιμο 15.000 € βάση του Ν. 4039/2012.

ΖΗΤΟΥΜΕ από τον δήμο την ανάληψη της ευθύνης του στο βαθμό που του αναλογεί καθώς και την συμμετοχή του σε προγράμματα στειρώσεων και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της ραγδαίας αύξησης του πληθυσμού τους. Και ας μην ξεχνάμε πως: Η ΣΙΩΠΗ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ».
zoosos.gr