Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Ανάκληση βερίκοκου από τον ΕΦΕΤ


Ανάκληση βερίκοκου από τον ΕΦΕΤΤην ανάκληση βιολογικών πυρήνων βερίκοκου όπου ανιχνεύτηκε υψηλή συγκέντρωση αφλατοξινών απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) από την επιχείρηση που διακινεί το συγκεκριμένο προϊόν. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση...
ο ΕΦΕΤ μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (RASFF), ενημερώθηκε για τη διακίνηση βιολογικών πυρήνων βερίκοκου, τουρκικής προέλευσης, στην οποία ανιχνεύτηκε υψηλή συγκέντρωση αφλατοξινών.

Πρόκειται για το προϊόν...

«Πυρήνες βερίκοκου 150 Γρ. ΒΙΟΑΓΡΟΣ Bio», με αριθμό παρτίδας 3232103 και ημερομηνία λήξης 28/02/2014, το οποίο διακινήθηκε από την επιχείρηση «ΒΙΟΑΓΡΟΣ» (Βασιλέως Παύλου 2, Κρύα Βρύση, Πέλλα) σε συνολική ποσότητα ίση με 102 kg.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της παρτίδας του συγκεκριμένου προϊόντος από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους το προϊόν να μην το καταναλώσουν.