Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ΣΦΑΓΗ ΛΥΚΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΣΕ ΦΟΡΤΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΙΝΑ

Λαθρεμπόριο με 645 δέρματα λύκων σε πτήση Αθήνα-Πεκίνο
Οι κινεζικές αρχές ερευνούν την προέλευση του λαθρεμπορικού φορτίου με 645 δέρματα λύκων που έφτασαν με πτήση Αθήνα-Πεκίνο 8/8/2013 Φωτ.: ReutersΜεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίου υπολειμμάτων προστατευόμενων ζώων

Στην κατάσχεση 645 δερμάτων λύκων προέβησαν πριν από λίγες μέρες οι κινεζικές αρχές στο διεθνές αεροδρόμιο του Πεκίνου. Οι σάκοι με τα δέρματα μεταφέρθηκαν μέσω πτήσης που έφτασε στην κινεζινή πρωτεύουσα στις 29 Ιουλίου, προερχόμενη από το «Ελ.Βενιζέλος»...
Οι κινεζικές αρχές ερευνούν την προέλευση του λαθρεμπορικού φορτίου με 645 δέρματα λύκων που έφτασαν με πτήση Αθήνα-Πεκίνο 8/8/2013  
  Όπως αναφέρει το EnetEnglish.gr, τα δέρματα ήταν κρυμμένα σε σάκους που είχαν σήμανση ότι περιείχαν υπολείμματα δερμάτων. 
Σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, πρόκειται για το μεγαλύτερο φορτίο λαθρεμπορίου προϊόντων που προέρχονται από απειλούμενα είδη, και που έχουν κατασχεθεί στη χώρα, εδώ και μια δεκαετία.
Θεωρείται αμφίβολο αν όλα αυτά τα δέρματα προέρχονται από λύκους της ελληνικής υπαίθρου, καθώς εκτιμάται ότι ο πληθυσμός των λύκων στην Ελλάδα αριθμεί γύρω στα 700 ζώα.
Το φορτίο με τα δέρματα των λύκων ανακαλύφθηκε μετά από εξέταση με ακτίνες Χ, σε 30 σάκους που υποτίθεται ότι περιείχαν ρετάλια από άλλες γούνες. Φωτ.: Reuters Έλεγξαν το φορτίο γιατί τους φάνηκε πολύ φτηνό
Σύμφωνα με όσα έχουν μεταδοθεί ως τώρα, το φορτίο ήταν πακεταρισμένο σε 30 σάκους, είχε συνολικό βάρος 1,4 τόνο και είχε κοστολογηθεί, σύμφωνα με τα έγγραφα που το συνόδευαν, για 3.700 δολάρια.
Η χαμηλή, τιμή του φορτίου ήταν αυτή που αναφέρεται πως κίνησε το ενδιαφέρον των αρχών και τους έκανε να ελέγξουν με ακτίνες Χ το περιεχόμενο των σάκων και να ανακαλύψουν ότι ο καθένας είχε από περίπου 20 δέρματα καλυμμένα με ρετάλια από άλλες γούνες.
Επρόκειτο για γούνες κυρίως από καφέ λύκους, αλλά υπήρχαν επίσης μαύροι και γκρίζοι. 
Οι αρχές ερευνούν την εμπλοκή μιας διεθνούς μεταφορικής εταιρείας με κινεζική έδρα. Υπολογίζεται ότι το φορτίο είχε πραγματική αξία γύρω στα 250.000 ευρώ (1 εκατ. γιουάν).
ΠΗΓΗ : ΟΙΚΟΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
(enet.gr)