Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013

Εντοπίστηκε σαλμονέλα σε γαρίδες στην Ελβετία

Δύο συσκευασίες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες με την παρουσία του κολοβακτηριδίου Εσερίχια κόλι (E-coli), του βακτηρίου του χρυσίζοντος σταφυλόκοκκου, της σαλμονέλας και του θαλάσσιου βακτηρίου vibrio parahemolyticus. Οι παθογόνοι αυτοί παράγοντες θεωρούνται ύποπτοι για την πρόκληση ασθενειών που μερικές φορές προσβάλλουν σοβαρά, κυρίως άτομα με ευαίσθητη υγεία.

«Στις 12 μερίδες ωμών γαρίδων από την... Ασία και τη νότια Αμερική που πωλήθηκαν στην γαλλόφωνη Ελβετία, πέντε περιέχουν παθογόνα βακτήρια, εκ των οποίων δύο σαλμονέλα», ανακοίνωσε η RTS στην ιστοσελίδα της.

Σε πέντε δείγματα εντοπίσθηκε σοβαρή μικροβιακή χλωρίδα. Η μικροβιακή αυτή χλωρίδα δεν προκαλεί κατ' ανάγκην ασθένεια στους καταναλωτές του προϊόντος, αλλά αποκαλύπτει τις πλημμελείς συνθήκες υγιεινής στην αλυσίδα παραγωγής.