Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ 300 ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ ΣΤΗ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ- ΜΕΓΑΛΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Νεκροταφείο ελεφάντων στη Ζιμπάμπουε
Πάνω από 300 ελέφαντες δηλητηριάστηκαν από κυάνιο στο μεγαλύτερο εθνικό πάρκο της Ζιμπάμπουε.

Όπως ανακοίνωσε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Zimbabwe Conservation Task Force, οι λαθροθήρες έριξαν το δηλητήριο σε πηγές νερού, με αποτέλεσμα οι ελέφαντες και πολλά άλλα ζώα να βρουν... τραγικό θάνατο.

Η μαζική δολοφονία ζώων έχει εξαφανίσει την άγρια ζωή στο πάρκο Χουάνγκ, που κάθε χρόνο προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες.

Όταν οι ελέφαντες που δηλητηριαστούν από το κυάνιο αφήσουν την τελευταία τους πνοή, λιοντάρια, ύαινες και γύπες τρώνε το κρέας τους, με αποτέλεσμα να δηλητηριαστούν και να πεθάνουν.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί τέσσερις λαθροθήρες, στους οποίους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 ετών.

Σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της λαθροθηρίας, η αστυνομία ζήτησε από τους χωρικούς γύρω από το πάρκο να παραδώσουν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου τις ποσότητες κυανίου που ενδεχομένως έχουν στην κατοχή τους, αλλιώς κινδυνεύουν με σύλληψη.

Το πάρκο Χουάνγκ έχει καταλήξει ένα νεκροταφείο ελεφάντων, οι οποίοι σκοτώνονται ανελέητα για τους χαυλιόδοντές τους.

Εκτιμάται ότι το παράνομο εμπόριο ελεφαντόδοντου αποφέρει ως και 10 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Το διεθνές εμπόριο ελεφαντόδοντου απαγορεύτηκε το 1989 όταν οι ελέφαντες της Αφρικής μειώθηκαν από εκατομμύρια στα μέσα του 20ου αιώνα σε 600.000 στα τέλη του 1980.
econews.gr