Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Πυροβόλησαν και σκότωσαν αρκούδα με το αρκουδάκι της


Το αρκουδάκι άφησε την τελευταία του πνοή αγκαλιάζοντας με το χέρι του τη νεκρή μητέρα του. Τη συγκλονιστική εικόνα αντίκρισαν τα...
μέλη της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στην περιοχή Πολυανέμου Καστοριάς, μια περιοχή που δεν είναι κατοικημένη, στις 14 Δεκεμβρίου.

Η θηλυκή αρκούδα, νεαρής ηλικίας, είχε πυροβοληθεί στη μουσούδα, ενώ το επίσης θηλυκό αρκουδάκι της έφερε τραύματα από πυροβόλο όπλο στο σώμα του.
Η δολοφονία της μητέρας αρκούδας έγινε μάλλον σε παρακείμενο δρόμο όπου και βρέθηκαν ίχνη αίματος και στη συνέχεια την έσυραν αιμόφυρτη μέσα στο δάσος.

Οι δύο αρκούδες βρέθηκαν αγκαλιασμένες σε κοντινή απόσταση από το δρόμο. Θεωρείται πιθανό ότι πρώτα σκότωσαν τη μητέρα, που έφερε τα πιο σοβαρά τραύματα, και το αρκουδάκι που τραυματίστηκε από τους πυροβολισμούς, αφού περιπλανήθηκε, γύρισε κοντά στη μητέρα του περιμένοντας την να ξυπνήσει και υπέκυψε δίπλα της…

Είναι η πρώτη φορά στα 21 χρόνια λειτουργίας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που σημειώνεται τέτοιο αποτρόπαιο περιστατικό δολοφονίας μητέρας και μικρής αρκούδας. Το θέμα εκτός από τις περιβαλλοντικές διαστάσεις του ξεπερνάει πλέον και τα όρια της ηθικής.
Δυστυχώς επιβεβαιώνεται ότι η κυριότερη απειλή για την αρκούδα παραμένει ο άνθρωπος.