Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΝΟΜΙΜΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΣΤΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ!


Από τα χιονοδρομικά κέντρα και με τη μέθοδο του σαλαμιού, η κυβέρνηση προωθεί το… ξήλωμα των εξαιρέσεων της τακτοποίησης αυθαιρέτων που έχουν κατασκευαστεί σε προστατευόμενες περιοχές. Με το άρθρο 17 του νομοσχεδίου του υπουργείου Τουρισμού, που τέθηκε χθες σε διαβούλευση, προβλέπονται οι συλλήβδην νομιμοποιήσεις όλων των παράνομων κτιριακών και άλλων εγκαταστάσεων «που δεν έχουν υπαχθεί στις ρυθμίσεις των νόμων 4014/2011 και 4178/2013, αλλά υποστηρίζουν τη λειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων»!

Οι δύο συγκεκριμένοι νόμοι του υπουργείου Περιβάλλοντος αφορούν...
τις τακτοποιήσεις αυθαιρέτων, εξαιρούν μόνον παράνομα κτίσματα που βρίσκονται σε δάση, ζώνη αιγιαλού, περιοχές NATURA, αρχαιολογικούς χώρους και άλλες προστατευόμενες ζώνες. Με τη νέα ρύθμιση και με το πρόσχημα της «υποστήριξης» χαρακτηρίζονται «νομίμως υφιστάμενα» όλα τα παράνομα κτίσματα, ενώ δεν υπάρχει αναφορά στην υποχρέωση καταβολής προστίμων νομιμοποίησης! Με άλλη διάταξη «ξαναβαφτίζονται» τα καταφύγια, που κατά κανόνα αφορούν την ερασιτεχνική αλιεία. Αναγορεύονται σε τουριστικούς λιμένες και μπορούν να αποκτήσουν χώρους για υδατοδρόμια. Επιπλέον, προβλέπεται επέκταση της άδειας λειτουργίας αρκεί οι υπεύθυνοι για τη λειτουργία τους να υποβάλουν αίτηση ώς το τέλος του χρόνου.

Ερωτήματα προκαλεί το άρθρο 7 που προβλέπει τη χορήγηση άδειας λειτουργίας μαρίνας στην παραλιακή ζώνη της Αττικής, από το Φάληρο ώς την Αγία Μαρίνα Κορωπίου, ακόμη και αν οι εγκαταστάσεις θα βρίσκονται σε αρχαιολογικό χώρο ή άλλη προστατευόμενη περιοχή, αρκεί να διαθέτουν χερσαία έκταση 50 στρεμμάτων!
Χ.ΤΖ.
  http://www.efsyn.gr/
ΠΡΕΖΑ TV