Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Έρευνα: Ύποπτες οι συσκευασίες τροφίμων για την υγεία μας

xhmika suskeuasies trofima 22-2-2014Χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στις συσκευασίες, την αποθήκευση ή την επεξεργασία των τροφίμων μπορεί ενδεχομένως να...

αποτελούν άγνωστες απειλές για την υγεία, αναφέρουν ερευνητές.
Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Journal of Epidemiology and Community Health", ερευνητές αναφέρουν ότι η έκθεση σε υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCM) θα μπορούσε να αποτελέσει αιτία ανησυχίας για αρκετούς λόγους, κατά τη διάρκεια ζωής ενός ανθρώπου.
Περισσότερες από 4.000 χημικές ουσίες θεωρούνται ύποπτες ότι χρησιμοποιούνται στα FCM, περιλαμβανομένων καρκινογόνων όπως η φορμαλδεΰδη. Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα συγκεκριμένα συνθετικά χημικά μπορεί να εισχωρούν στις τροφές.
xhmika2 suskeuasies trofima 22-2-2014
Οι ερευνητές σημειώνουν ότι, αν και οι καταναλωτές παραμένουν δύσπιστοι σχετικά με τα επιστημονικά δεδομένα που αφορούν ορισμένες ουσίες, παραμένουν εκτεθειμένοι καθημερινά στις χημικές ουσίες, πολλές φορές χωρίς να το γνωρίζουν.
Επί του παρόντος, τοξικολογικές εξετάσεις σε τρόφιμα δεν εξετάζουν τις κυτταρικές αλλαγές που θα μπορούσαν να προκαλούνται από τα FCM.
Οι ερευνητές καλούν σε νέες έρευνες για την επίδραση των χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται στα FCM. Δήλωσαν ότι καθώς τα περισσότερα τρόφιμα είναι συσκευασμένα και ολόκληρος ο πληθυσμός πιθανόν εκτίθεται είναι πολύ σημαντικό να γεμίσουν, υπεύθυνα και γρήγορα, τα κενά στη γνώση.
 
πηγή: iatronet.gr