Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του β΄γύρου το Κίνημα Δεν Πληρώνω δεν στηρίζει τους υποψήφιους του Σύριζα, Ρένα Δούρου και Γ. Σακελλαρίδη

undefinedΣτις επερχόμενες αυτοδιοικητικές  εκλογές του β΄γύρου    το Κίνημα Δεν Πληρώνω δεν στηρίζει  τους υποψήφιους του Σύριζα, Ρένα Δούρου και Γ. Σακελλαρίδη.

Όχι στα ψευτοδιλήμματα του μικρότερου κακού.
 
Μια μικρή ομάδα ανθρώπων, πρώην μελών του Κινήματος Δεν Πληρώνω, αυτοχαρακτηριζόμενοι σαν Συνέλευση των Μελών (;) του  Κινήματος Δεν Πληρώνω, προσφέρουν πρόθυμες υπηρεσίες στους απανταχού εκλεκτούς υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Άτομα που έχουν  τεθεί εκτός Κινήματος για τραμπουκισμούς ενάντια σε συναγωνιστές και αντικαταστατικές συμπεριφορές,  περιφέρουν την δημοφιλή και τιμημένη σημαία του Κινήματος Δεν Πληρώνω, σαν σημαία ευκαιρίας στις καθεστωτικές διαχειριστικές ορέξεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Παλιότερα είχαμε τη Φιλαδέλφεια - Χαλκηδόνα , την Πεντέλη, τα Βριλήσσια, την Κοζάνη κα.
Πρόσφατα έχουμε την στήριξη, από τους καπηλευτές αποστάτες, στο Σύριζα στην Αθήνα και την περιφέρεια με την Ρ. Δούρου.
Φαίνεται καθαρά ότι στόχος αυτών των πρώην μελών μας  είναι όχι η εξυπηρέτηση των αναγκών των   πολιτών,  αλλά η μικροπολιτική  εξαργύρωση των αγώνων εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που στήριζουν και αγωνίζονται πάνω στις αρχές και τα οράματα του Κινήματος Δεν Πληρώνω. 
Ποιός θα ξεχάσει, στο πολιτιστικό κέντρο της Φιλαδέλφειας,  την κυρία Δούρου, με το αλαζονικό ύφος της, να χαρακτηρίζει περιφρονητικά "μουσάτους" τον Άρη Βελουχιώτη και τον Τσέ Γκεβάρα; 
Ποιός θα ξεχάσει τους νεκρούς διαδηλωτές στη Βραζιλία της προέδρου Ρούσεφ, ομοϊδεάτισας του Α.Τσίπρα και της Ρ.Δούρου από τις "ροζ" δυνάμεις καταστολής;

Όπως έχουμε ξαναγράψει, η διαφαινόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές έχει γίνει πόλος έλξης για ποικίλης προέλευσης οπορτουνιστές.
Έτσι μετά την "διεύρυνση" με ότι πιο δυσφημισμένο από το αποδομημένο σάπιο ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ , για τους δικούς του λόγους, επιχειρεί μια άλλη διεύρυνση προς τα "αριστερά" του.
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω πάντα υπήρξε στόχος του ΣΥΡΙΖΑ.
Προσπάθησε αρχικά να το ενσωματώσει και όταν   συνάντησε σθεναρή αντίσταση από τα στελέχη του Κινήματος Δεν Πληρώνω, προσπάθησε να το διαλύσει.
Επανειλημμένα αντιμετωπίσαμε τις λυσαλέες προσπάθειες του  Σύριζα ενάντια στο Κίνημα μας, ιδιαίτερα τις παραμονές των εκλογών.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω πάντα πάλευε και παλεύει πάνω σε θέματα αρχών ενάντια στα μεγάλα συμφέροντα . Ο ανειρήνευτος αγώνας μας για ελεύθερους δρόμους χωρίς διόδια, για ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών στα δημόσια κοινωνικά αγαθά (παιδεία, υγεία, ρεύμα, νερό κλπ) και για πολιτική ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, έμπαινε εμπόδιο στην πολιτική παζαρεμάτων του Σύριζα με τους ισχυρούς.

Την ώρα που τα μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω οδηγούνταν στα δικαστήρια από το κράτος των μεγαλοεργολάβων,  πρωτοκλασάτα στελέχη του Σύριζα έδιναν «γη και ύδωρ»  σε συναντήσεις με τους μεγαλοεργολάβους διώκτες του Κινήματος μας.
Οι πράξεις πολιτικής ανυπακοής του Κινήματος Δεν Πληρώνω που μας οδήγησαν σε δεκάδες δίκες, ταυτόχρονα αύξησαν την αποδοχή μας  σε ευρύτατα στρώματα της κοινωνίας.

Δεν είναι καθόλου τυχαίος ο χρόνος που επιλέχτηκε για να επιτεθεί ο Σύριζα στο Κίνημα μας.   
Είχαμε δύο φορές απόπειρες  προσάρτησης ή διάλυσης  ενάντια στο Κίνημα  Δεν Πληρώνω   παραμονές εκλογών.  Την πρώτη, τις παραμονές των εκλογών του 2012 και την πρόσφατη, τώρα,  λίγο πριν τις δημοτικές και τις ευρωεκλογές.
Οι αποστάτες "μαθητευόμενοι μάγοι", που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τον Σύριζα και την δημοφιλία του Κινήματος Δεν Πληρώνω, θα διαπιστώσουν σύντομο ότι όποιος δεν έχει αρχές έχει τέλος. 
Οι παλιές καραβάνες του Σύριζα αλλά και οι μεταγραφέντες από το Πασόκ δεν είναι για τα μέτρα τους στα παιχνίδια της μικροπολιτικής χειραγώγησης.


undefinedΤο Κίνημα Δεν Πληρώνω κάνει τις οποιεσδήποτε συμμαχίες του πάντα πάνω σε αρχές και αποκλειστικά  μέσα από συλλογικές διαφανείς διαδικασίες  των  αρμοδίων  οργάνων του κόμματος.


Το Κίνημα Δεν Πληρώνω στέκεται αταλάντευτα ενάντια στις λογικές και τα άτομα  που προωθούν πρακτικές διάλυσης και ενσωμάτωσης μας  σε κόμματα διαχείρισης ενός παρακμασμένου συστήματος  που έχει οδηγήσει σε όλεθρο ολόκληρη την κοινωνία.
Κύριος γνώμονας  είναι το καλό του 99% του λαού και όχι οι όποιες μικροπολιτικές σκοπιμότητες και προσωπικές φιλοδοξίες  κάποιων ατόμων.
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
 Κεντρικά γραφεία: Καυτατζόγλου 8, 1ος όροφος, Πατήσια, 111 44, Αθήνα

www.kinimadenplirono.eu
epitropes2010@gmail.com
τηλ. 2110192839,  2114020266, 6946738344