Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη διέλευση επικίνδυνων φορτίων της Ελληνικός χρυσός 30/07

Ο δήμος Βόλβης και η Επιτροπή Αγώνα Στρυμονικού Κόλπου οργανώνουν διαμαρτυρία ενάντια στη μεταλλουργία χρυσού την Τετάρτη 30 Ιουλίου
Με κύριο αίτημα την άμεση διακοπή της διέλευσης φορτηγών που μεταφέρουν επικίνδυνα φορτία, ο δήμος Βόλβης και η Επιτροπή Αγώνα Στρυμονικού Κόλπου ενάντια ...στη μεταλλουργία χρυσού και εξόρυξης χαλκού, οργανώνουν εκδήλωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014, στις 11 το πρωί, στο Ηρώο του Σταυρού.
Καθημερινά από τους δρόμους του δήμου Βόλβης διέρχονται φορτηγά βαρέως τύπου, τα οποία μεταφέρουν από τη Βόρεια Χαλκιδική στη Θεσσαλονίκη, φορτία με επικίνδυνα και τοξικά υλικά (όπως είναι τα συμπυκνώματα αρσενοπυρίτη), κατάλοιπα των εργασιών της εξόρυξης.
Ήδη έχουν σημειωθεί τρία ατυχήματα και μάλιστα σε περιοχές οικολογικά ευαίσθητες που προστατεύονται από τις συνθήκες NATURA και Ramsar.
Στους προφανείς κινδύνους πρόκλησης περιβαλλοντικής καταστροφής, προστίθενται εκείνοι των τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και η συνεχιζόμενη επιβάρυνση και φθορά του οδοστρώματος.
Δεν πρέπει να παραβλέψουμε και τον δυσμενή αντίκτυπο που αφήνει σε χιλιάδες ξένους τουρίστες και Έλληνες παραθεριστές του Στρυμονικού κόλπου, η εικόνα μιας τριτοκοσμικής βιομηχανικής περιοχής, παρά ενός τουριστικού θερέτρου.
Σε πρόσφατη απόφαση του το δημοτικό συμβούλιο Βόλβης επαναβεβαίωσε την πλήρη αντίθεση του στην διέλευση των φορτηγών της μεταλλουργίας του χρυσού από τους δρόμους του δήμου Βόλβης, ζητώντας από την Πολιτεία να αναλάβει άμεσα μέτρα.
ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Από volvinews